GRESELI POLITICE SI REPERCUSIUNI ... ( 1 )

                   
                                                      




 
          Slaba participare la alegerile de astazi, cu urmarile cunoscute a venit ca urmare  a unei  grabe rau intelese  pentru scrutinul electoral  pe timp de pandemie, dar si  a unor nemultumiri evidente generate de cele doua principale partide politice din Romania, atat cu ocazia guvernarii pesediste anterioare, cat si a celei liberale actuale.

               Guvernarea pesedista  stim cu toti ce a insemnat: economia la pamant, finantele la pamant, promovarea unor incompetenti si continuarea colaborarii cu verosii baroni "locali", acperirea "gaurilor" produse prin propaganda, politici populiste pentru castigarea unor "simpatii ieftine"
               Debarasandu-se de unele persoane, cel putin rau famate si au promovand unii oameni noi pentru cosmetizarea formala a imaginii, in mod cert,  social democratilor  le-a prins  bine aceasta miscare tactica, mai ales in fata electoratului "naiv".
              Liberalii au facut la randul lor greseli - si la acest "capitol" ar fi de contabilizat : administrarea cu balbaieli si cu poticneli a crizei medicale, numiri de persoane controversate, dar "contributive", in anumite domenii de activitate, inclusiv in deconcentrate si si in sistemul medical, aflat la mare ananghie.
            La toate  acestea ar trebui adaugate interventiile repetate si obsesive de atacare a PSD-ului ale presedintelui, ca si indemnul  heirupist al acestuia cu privire la participarea la vot a cetatenilor pe timp de pandemie.
              Consider, ca aceasta ultima manevra a contribuit si ea  la marirea coeficientului absenteismului la alegeri si  evident, la pierderea unor voturi.
              Nu este de neglijat nici gradul de saturatie, fata de cele doua principale partide al alegatorilor prezenti la votul de ieri.
             Pe acest fond, dominat de saturatie, de nemultumiri ale cetatenilor, dar si ca urmare a pierderii sau inlaturarii de catre pesedisti a unor persoane din nucleul lor dur, cu vederi nationaliste,  avand in vedere si existenta in spatiul public unor contestatari ai situatiei reale (persoane cu educatie indoielnica sau dezinformati, multi dintre ei, adepti ai teoriilor conspiratiilor sau ai unui nationalism de tipul peremist) a aparut una dintre cele mai nedorite surprize politice.
             Ea se numeste A.U.R. si a iesit in evidenta in perioada preelectorala prin actiuni de contestare a pandemiei si de manipulare a unor mase de alegatori,  cei la care ma refeream mai sus, ajutata, fiind, se spune, si de propaganda rusa.
            Ne apropiem de sfarsitul  numaratorii, care, se pare ca va consemna o victorie a pesedistilor la cca.5 procente diferenta, la care cred ca nici cei mai optimisti dintre acestia nu se gandeau.
            Chiar daca va alcatui o coalitie cu alte formatiuni de dreapta, dar care nu stim ce rezistenta si ce consistenta va avea in timp in fata unei eventuale opozitii pesediste ,  penelistii ar trebui sa se gandeasca serios, care le este contributia politica si nu numai la aceasta victoria pesedista, dar mai ales, ar trebui sa traga cat mai repede invatamintele ce se desprind pentru a inlatuta greselile care au permis aceasta si atitudinea care a generat multe dintre acestea.
           Este un moment trist pe care penelistii ar trebui sa stie si sa il poata gestiona cu luciditate.
           Sa speram ...
Bucuresti 
orele : 02.45
cu adaugiri ulterioare

cititi si partea a doua
link https://draft.blogger.com/blog/posts/8298149689790013465v



           
           
              
          

Comentarii