UN ALTFEL DE 1 DECEMBRIE

                  Un 1 Decembrie, altfel, fara iesiri la rampa   demagogico- patriotarde  ale unor politicieni, de multe ori, specialisti in a vorbi mult, fara a spune ceva. De fapt, am vazut o sarbatoare nationala linistita, care probabil, a fost mai mult ca oricand a romanilor aflati in pandemie, sub toate restrictiile sale.

                Nu am mai vazut tribune incarcate pana la refuz de personaje dornice "sa se vada" cu acea  emafaza aplicata pe fete, cu zambete false sau prostesti, afisand asa -zisele si prea cunoscutele "aere de superioritate".
              De multe ori, viata ne-a demonstrat ca poate  este mai bine sa stim despre politicieni carantinati, decat sa ii vedem la propriu sau sa ii ascultam repetand obsedant cam aceleasi  sloganuri.
               A fost -si mai este inca- un an greu pentru populatia Romaniei, un an de suferinte si de privatiuni, un an cu morti si cu infectati, cu incendii ale sistemului sanitar, la propriu si la figurat, un an in care o majoritate politica parlamentara, cu mentalitati inguste si anacronice, aflata in opozitie, chiar cu realitatea politica imediata a "luptat la baioneta " sa se impuna si sa puna bete in roate la tot ce se putea, ajutata fiind de o CCR, in majoritatea sa, partizana acesteea.
               Am vazut si am simtit, in acelasi timp, repercusiunile  unui an cu gafe si poticneli ale puterii executive, cu  destule administrari eronate ale unor  probleme sociale si politice, cu iesiri stangace sau lipsite de consistenta politica si economica, ale acesteea, oferind cu "generozitate"  mingi ridicate la fileu opozantilor sai .
               Acesta este un tablou al unei Romanii, cel putin "bipolare" ca zone de influenta, care a generat, pe fondul pandemiei si al restrictiilor cunoscute, destule nemultumiri , un tablou ale carui tuse sunt cenusii si  datorita unei evidente lipse de predictibilitate.
               Daca ar  fi sa ne imaginam un fond sonor, acesta  ar putea fi acoperit de scrasnete, pe diferite tonalitati.
              Tocmai de aceea, ceea ce afirma astazi la "DIGI 24" jurnalistul Florin Negrutiu mi se pare atat justificat, cat  si compensatoriu si anume ca, la tribunele sarbatorii de 1 Decembrie , ar fi trebuit sa  stea populatia Romaniei pentru ca aceasta
 a fost cea greu incercata in acest an cel putin, atipic.

            La multi ani romani !
                

                 




Comentarii