GRESELI POLITICE SI REPERCUSIUNI ... ( 2 )

                                 


 Lipsa de modestie, neasumarea infrangerilor, a greselilor politice, chiar daca sunt evidente, ies tot mai pregnant in evidenta din comportamentele, cred eu,  deficitare ale unor politicieni.
                 1/ Ludovic Orban, isi asuma in avans, dupa terminarea scrutinului o victorie, care s-a dovedit a fi o infrangere  destul de rusinoasa.
                2/ Si aseara, dupa vot, si astazi, copresedintele USR care Plus, Dan Barna vorbea, probabil doar pentru naivii care il  credeau despre rezultatele bune ale formatiunii sale, desi aceasta, fata de alegerile precedente era intr-o pierdere de procente evidenta.
               De 30 de ani, unii politicieni nu se pot debarasa de  balastul numit aroganta. Aceasta le este "conferita" de functiile vremelnice, de caracterele precare, in cazul unora, dar si de  faptul ca in interiorul organizatiilor lor sau in anturajele acestora  este populat doar de "nevertebrati",  de yesmani sau de  tot felul de indivizi care nu stiu cum sa le intre in voie si sa ii "deserveasca".

             Rezultatele votului de ieri sunt consecinte evidente  si ale acestor tare, care le-au determinat lor, "mai marilor ", atitudinile.
             Se pare ca traiul in lumi paralele, departe de realitatile imediate, a devenit apanajul  multor politicieni.
            Pentru ei, alegatorii exista doar in prag de alegeri sau doar pentru a le arunca  ceva "ciosvarte populiste"
            Dupa atatia ani se constata, a nu stiu cata oara, de fapt,  lipsa intelegerii exercitiului democratic si aceasta in detrimentul populatiei largi, indiferent de simpatiile sale  politice.
           Unora, masurile luate pe picior, tacticile eronate si atitudinile arogante le-au adus prejudicii   mari, materializate prin pierderea voturilor.
           Isi vor da seama de aceste prejudicii si de cauzele lor ?
           Astazi, eu sunt sceptic ...
N.B.
         1\Dl Orban si-a dat demisia la cererea Presedintelui sau/si eventual a unor colegi de partid sau a unor viitori colegi de coalitie, deci nu cred in sinceritatea gestului sau.
         In Romania cel mai greu este sa demisionezi, mai ales daca ai parghii de actiune la nivelul puterii,
         Nu imi plac demagogii.

  cititi si partea  intaia
 link  vhttps://draft.blogger.com/blog/post/edit/8298149689790013465/6884368419369346030
      

           
          
  

Comentarii