VIATA IRONICA DE " POLITICIAN"

                  Alegerile acestea, deocamdata "neomologate"  au avut  si o latura  "ironico-cinica", trimitand la plimbare, pe unii dintre fostii actori, care se considerau inca in posesia partiturilor pentru rolurile principale si indispenasbili unui sistem pe care l-au "musls" si l-au speculat in favoarea lor si a gastilor de partid din care faceau parte, pentru consolidarea cardasiilor de clica.
                 Unii dintre cei care au beneficiat pe baza acestui gen de cardasii de imunitati, este posibil sa fie dati pe mana justitiei, daca nu "isi vor lua zborul", si sa fie condamnati la pedepse privative de libertate. Altii vor vedea ca in "viata civila" nu este tot atat de usor si ca fara efort sau "traficuri " nu vor prea mai beneficia de aceleasi facilitati si beneficii.
                Isi vor aroga, cu osardie rolul de victime, de nedreptatiti ai regimului "X "sau "Y", de condamnati politici. Tot atat de multi dintre acestia, vor beneficia din plin, dupa atata "truda in smenareli" de pensii nesimtit de consistente, de parlamentari sau mai stiu de ce alte beneficii sau posturi barosane pentru simplul fapt ca scaunele moi, mai dispar, dar "pilele" raman.
               O viata trista si lipsita de"aventura" vor avea "saracii"  politicieni, nimic nu va mai fi fara "activitati" si fara "riscuri"
               De fapt si de drept, unii dintre cei care au sfidat natiunea, chiar de pe cele mai inalte pozitii, unii dintre cei care luau la misto pe oricine din "inaltul functiilor "ocupate, unii dintre "printerii de nadejde ai tezelor de doctorate", unii dintre cei care se laudau cu mitraliere, sau unii dintre cei  care din soferi au devenit legiuitori si moralisti ai natiei, vor reveni in propriile lor filosofii menajere si vor povesti unora, probabil de teapa lor sau usor "naivi", cine au fost ei, cat de destepti erau si-asa mai pe infundate- cate tepe au dat.
                Cat de ironica poate fi viata !
      N.B.
               "Nomina odiosa" 
               Ii stim cu totii ... din pacate
               Fac parte dintr-o  istorie imediata naspa, da, din istorie!
              

Comentarii