ASA CEVA ISI DORESTE, CU ADEVARAT ROMANUL ?

                  Zilele acestea sunt pline de noutati.
                 Ceaa mai aflat romanul ?
                 Pai, a aflat ca la A.U.R. au fost pusi mama, cu fiu, cu sot, cu sotie, cu bunic, cu bunica, cu catel, cu purcel, cu mai stim noi ce rude, pe listele de partid pentru  cele doua camere ale Parlamentului Romaniei.
                Se consemneaza in "Impact", despre aceasta"manevra a inteligentei politice" :
               "Rudele din AUR. Peste 27 de perechi din aceeași familie, pe listele pentru Camera Deputaților și Senat.
              Aproximativ 9% dintre candidații Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt fie rude de gradul 1 și 2, fie soți, pe liste figurând nu mai puțin de 27 de perechi soț-soție, tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, frate-soră, frate-frate. 27 de perechi soț-soție, tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, mama-fiu, frate-soră, frate-frate, pe listele AUR, partid proaspăt intrat în Parlament"
Pereche soț-soție se regăsește chiar și la vârful partidului. Claudiu Târziu, co-președintele AUR, a candidat alături de soția sa, scrie g4media.ro. Există și un caz și mai puțin obișnuit. Pe listele dintr-un județ s-au regăsit soțul, soția și mama soțului."
             
             sursa:https://playtech.ro/stiri/rudele-din-aur-peste-27-de-perechi-din-aceeasi-familie-pe-listele-pentru-camera-deputatilor-si-senat-245699
            Cred ca Romania, incet, incet, asa ca o culme a "progresului "politico-social , in viitorul apropiat va reveni, fie la matriarhat sau la patriarhat, fie a fost inventat de "priceputii" de acolo - si noi nu stim - un nou concept, cel al "meritocratiei  prin rudenie"
Pana la urma, toti dintr-o familie se nasc destepti si cu stele in frunte, mai ales  daca  "sarcinile de partid" o cer ...
            "Exemplul" vine de "sus", probabil (antecedente la varf)
              Asa ne spun faptele si actele.

              ... si cum"partidul e-n toate...." !
              Mai afla romanul din declaratia justificativa a sefului de partid, care a explicat ca daca nu au venit si altii, pe astia i-a gasit si pe ei i-a pus pe liste.
              Lamuritor, nu ?
              Prin programul electoral gasim si cate ceva despre ideologia acestui partid,  care ar cuprinde :

             - xenofobia, discriminarea sexuala si de rase, euroscepticismul, conservatorismul, asa-zisa familie traditionala in  preceptele miscarii legionare.De asemenea  se aminteste despre unirea cu Moldova si despre "dictatura Covid"
              De altfel, consemnarile despre  ideologia pe care o promoveaza unul dintre conducatorii formatiunii politice, par destul de evidente :
           "Co-fondatorul partidului este jurnalistul Claudiu Richard Târziu, aflat la un moment dat la conducerea Coaliției pentru Familie. El este pe primul loc pe listele partidului pentru funcția de senator de București. Târziu a fost director și fondator al revista Rost, prezentată ca fiind „o revistă pentru resurecţia naţională şi creştină”, dar în paginile căreia sunt promovate figuri ale unor lideri ai miscării legionare. Pe blogul propriu, Claudiu Târziu își arată deschis admirația pentru Corneliu Zelea Codreanu: „Care adevăr istoric a fost ignorat de Ion Cristoiu cînd l-a portretizat pe Codreanu? Nu era charismatic, incoruptibil şi idealist (sau, mă rog, dacă vreţi, romantic)? Când şi ce dovezi sunt că Mişcarea Legionară a pregătit asasinarea în masă a evreilor?”.

          sursa : https://romania.europalibera.org/a/30988188.html
           In lecturarea acestei surse veti gasi mai multe explicatii si argumentari despre ideologia acestui partid .
          Final :
          "Poporul care isi uita istoria este condamnat sa o repete"- Goya
      
     

Comentarii