INCOTRO ?

                   Partidul comunist a condus Romania, ca partid unic, impreuna cu "bratul sau inarmat", securitatea, timp de 50 de ani,  perioada in care a lucrat cu osardie la imbecilizarea unei bune parti a poporului, cu ajutorul unei ideologii, desuete in lumea de astazi, cea care propovaduia egalitatea intre toate clasele sociale.
                Aceasi ideologie desfiinta  intelectualitatea si oamenii cu carte, in general,  pentru ca ei erau nesupusi ordinelor  de partid si  pentru ca ei puneau sub semnul intrebarii tot ceea ce nu li se putea demonstra, de fapt pentru ca nu erau de acord cu inregimentarea politica si, de fapt, nu luau de bune ordinele primite de la puterea socialista.
                Politica de partid impunea obedienta totala, iar oamenii inteligenti  ,cei cu studii, cu carte, nu pot accepta supunerea oarba, pentru ca invatatura i-a ajutat  sa inteleaga, ceea ce altii nu pot intelege  si sa puna  sub semnul indoielii tot ce nu se poate dovedi.
              Astfel, singura posibilitate  a comunistilor era creerea si cultivarea, prin manipulare,  in randul "clasei muncitoare" si a "taranimii" a urei fata de cei cu carte, fata de cei care nu sunt obedienti si isi pun sau pun intrebari.
              Dusmani ai poporului, legionari, deraiati de la linia de partid, uneltitori impotriva ordinii sociale, create si dictate prin ideologie si prin legea comunista, erau etichetele care li se atarnau  de gat,  intelectualilor sau celor care  gandeau altfel decat linia trasata de ideologii partidului si care le "garantau" cercetari penale violente  , procese sumare, reeducarea prin violenta si prin munca fortata, deportari pentru  ca gandirea lor "toxica" si "dusmanoasa" ,  iar semnele de intrebare pe care o minte  descatusata le are  sa nu le fie inoculate oamenilor de rand.
              Oamenii de rand erau "proprietatea " unicului partid -stat si nu puteau fi abatuti de la preceptele sale ideologice.
              Precepte de acelasi fel, ca inocularea  fortata, printr-o ideologie desantat-discriminatorie a urei fata de oameni si de alte etnii le-au avut legionarismul si nazismul, care la randul lor au exterminat oameni sau popoare care aveau alte credinte sau  alta gandire, popoare care isi permiteau "luxul" sa fie independente cu adevarat, popoare  sau etnii care puneau la indoiala raul propovaduit in numele binelui.
              Astazi, Romania si romanii s-au "pricoposit "din nou cu un partid fara ideologie, cu un partid de opozanti  clevetitor-razbunatori, de multe ori anarhici, "fabricat" si apoi "prelucrat" in uzinele unor fosti securisti, ca  si in cele ale propagandei ruse, o formatiune , asa  zis politica,  alcatuita din oameni fara orizonturi, usor de manipulat, mai ales pe fondul crizei sanitare,  a celorlalte crize cu care suntem confruntati, apoi a lipsei de egalitate intre oameni, intre bogati si saraci, intre cei cu carte si cei fara carte, intre diferitele clase sociale.
             Persoane care si-au asumat roluri pe care nu le inteleg in totalitate sau pe care nu le pot explica, roluri de Gica Contra "cu gura" si daca este nevoie, cu "securea" , pentru ca asa li se cere si li se spune ( de la "centru") in numele unei gandiri si a unei ideologii pe care ei nu le pot percepe.Ne referim si la acele persoane care altadata mergeau si injurau pe stadioane echipa adversa celei pe care o sustineau  de obicei, care au devenit acum "carnea de tun" a celor la care ma refeream mai sus si care sunt folosite pentru a crea false  rumori si  anarhie, in vederea destabilizarii sociale, prin promovarea urei si a discriminarii intre romani.
            "Gandirea" ideologilor , insuflata conducatorilor unor astfel de grupuri este simpla. Ea se rezuma la punerea sub semnul intrebarii si la anatemizarea unei societati, cea contemporana, cea   pe care cei cu astfel de ideologii o considera daunatoare pentru penetrarea lor sociala si pe care vor sa o impuna prin folosirea  manipulatorie a unui nationalism destrabalat, a populismului si a egalitarismului fals.
              De fapt, cel mai usor de manipulat sunt prostia, incultura si dezinformarea, lipsa de facilitati, mai ales cand acestea au fost cu migala construite si "educate" de o propaganda anterioara, veche de 50 de ani si  cu impact la mase.
             Extremismul de orice fel este tot extremism si viata ne-a aratat ca este usor de transformat formele de extremism prin manipulare, mai ales cand exista presupuse sau reale  nemultumiri generale.
              Consider ca in 30 de ani, cu urcusuri si coborasuri, cu piedici de tot felul, cu abordari uneori gresite, Romania a  ocupat un rol in lumea democratica si de aceea este stringent necesar ca romanii "sa separe graul de neghina" si sa mearga fara sovaire pe drumul pe care si l-au ales in 1990 si de atunci incoace.
              Orice abatere de la realitatile lumii normale, de la intelegerea si de la abordarea corecta a factorilor economici, sociali si politici contemporani din aceasta tara si din lume, ne va trimite intr-o lume a intunericului, cea pe care romanii adevarati au repudiat-o si pe care, cei care nu sunt inregimentati in extremism, o cunosc si o inteleg, cea pentru care stramosii lor si ai  nostri au luptat ca ea  sa dispara.



         

Comentarii