POLITICA : Caractere si caractere ( 2 )

          Continuand sa enumeram  tipologiile unora dintre politicieni,  discutam despre :
         
         21/Ingeniozitatea in luarea unor decizii sau in solutionarea unor probleme, care este cvasiexistenta sau in cele din urma, dar destul de rar, ea apare in mascarea unor solutii "cu cantec" sau la edictarea unor legi discutabile sub mai multe aspecte.
         22/Initiativele si, cu precadere cele legislative, si nu numai, apar in general la comanda de partid, de multe ori, in urma unor hotarari sau a unor strategii  prestabilite in interiorul formatiunilor politice, de persoane cu abilitati in domeniile respective.
         23/Coruptia exista- si probabil, cu  titlul de suspiciune- nu numai  in masura in care a fost dovedita in urma unor hotarari definitive  ale justitiei 
Chiar cercetarea sau doar trimiterea in judecata a unora, pentru diferite fapte, justifica suspiciunile la care ne-am referit.
          In mod rar, apare si dreptatea, uneori odata cu interventiile unor alte organe abilitate de jurisdictie sau ca urmare a unor presiuni.
          24/Loialitatea este o calitate care se manifesta, mai ales atunci, cand exista interese, sau motive serioase, care sa o sustina.
          Infidelitatile cele mai evidente apar la dezertarile din fomatiunile proprii sau prin acte  cauzate de voturi.
           25/Meticulozitatea este o "pasare destul de rara"
           26/Onestitatea este cea mai putin intalnita calitate la politicieni
           27/Ordinea tine de caracterul persoanelor in discutie, iar confuzia, uneori este folositoare, chiar aducatoare de beneficii politice si nu numai
           28/Prudenta si pripeala, ca si ordinea sunt caracteristici tipologice care tin de persoanele in discutie.
           29/Responsabilitatea, cel putin in ultimele perioade nu apare ca o trasatura dominanta, ea fiind de multe ori, inlocuita de iresponsabilitate, chiar  vadita' Evenimentele petrecute, nu demult in perioada prepandemie si uneori in administrarea acesteea dovedesc cu prisosinta aceasta.
           30/Ipocrizia este, de asemeni, o trasatura caracteristica a politicii.
            Sinceritatea in politica, cea a actului politic,  nu prea este proprie acestei activitati.
           31/Stima ,chiar daca exista ca sentiment personal, de cele mai multe ori, ea ramane in acest stadiu.
          Grosolania, tine de educatia fiecaruia si in general, pentru atingerea unor a nume scopuri politice, si nu numai, sunt folositi  cu precadere grosolanii sau grobienii.
           32/Smerenia se manifesta fata de lideri, in rest, ceilalti sunt tratati cu respect, indiferenta sau cu mandrie, opozantii si vulgul
           33/Toleranta , in general, este manifestata fata de cei care gresesc in favoarea formatiunii, fie pentru un anume scop politic,  fie in folosul unor lideri vremelnici (Dragnea)
           Intoleranta se manifesta impotriva tuturor celor cu alte pareri sau care au alte ideologii, fata de persoane cu anumite trasaturi  sau convingeri care nu convin partidelor sau in conformitate cu unele interese de grup, ori 
de alt gen.
           34/Virtuosii sau virtutile nu prea au cautare in politica, decat daca se circumscriu unor interese de moment.   
          
           Acest tablou asteapta oricand sa fie completat.
           El nu este perfect si a fost creionat, tocmai pentru a da nastere la eventuale discutii, pe care le astept cu placere    
            
        N.B.
Accesati partea 1 la:
draft.blogger.com/blog/post/editor

Comentarii