SALTIMBANCII

           
 "Saltimbancii politicii romanesti" : cei care se fac si ne fac de ras cu regularitate, cu orice prilej, fie ca urmare a unei pregatiri  precare vadite, fie datorita faptului ca au o apetenta deosebita de a "trancani", doar  ca sa se auda vorbind, reprezinta o buna parte a lumii politice in care traim
           Persoane care nu sunt capabile sa faca bine acordul subiectului cu predicatul, unele reprezentandu-ne in Parlamentul European, altele care au vorbit, tot in calitatate de demnitari ai statului, platiti de contribuabilul roman, intr-o perfecta "limba gimnastica"  nestiind ce exprima sau facand "gafe lingvistice de marca" pe la diferite organisme  internationale.
         Un fost prim ministru care a dus la Vatican - din cate se spune- un cadou papei Francisc pentru "sotia "sa.
         Alt  parlamentar, se pare chiar jurist, explica la o televiziune   cum ca  liberarea conditionata a cuiva  este o "chestie de avocat" 
         Mistocari de cartier, numaratori de oua,  printre care si un actual sef de partid,  sunt cei care s-au crezut si se mai cred inca  glumeti.
Ei au cazut cu regularitate intr-un derizoriu jenant, de fapt in urma dorintei exagerate de a-si exhiba inteligenta dovedita a fi pana la urma, cvasinexistenta.
          In mod cert, toate acestea ne demonstreaza ca mai mult conteaza banii dati la partid pentru a fi trecut pe lista, decat persoana protapita in functie, pentru ca legea permite aceasta, pentru ca, de multe ori, dupa cum afirma si multe surse din presa cu regularitate, sponsorizarile nu sunt decat declarativ la vedere.
          Trebuie sa existe persoanele adecvate profesional care sa conceapa legi coerente in acest sens. Acestea este necesar sa fie votate cu responsabilitate in organele abilitate ale statului pentru a avea politicieni  adecvati si adevarati in istitutiile statului, pentru ca romanii si Romania sa fie reprezentati cu cinste si demnitate, oriunde ar fi necesar.
           Sa avem aceste pretentii justificate pentru ca pana la urma este vorba despre imaginea romanilor si a Romaniei !
            

Comentarii