RAZBOIUL SURZILOR

           Viata, de multe ori este  destul de complicata, pentru multi dintre noi, in mod preponderent pentru aceia, care incercam sa discutam cate ceva sau  sa convingem pe cate cineva despre lucruri fapte, despre politica si nu numai.
           Problemele  apar, cand avem de-a face cu persoane obtuze, cu idei preconcepute cimentate bine, cu persoane manipulate sau cu "probleme de perceptie" asupra unor sau despre unele adevaruri evidente si importante.
             Orice argumente, logice sau evidente gasesti, mai intotdeauna, colegul de discutie , va fi un"Gica contra" la modul absolut.
            Argumente logice, explicatii simple sau  docte, exemple convingatoare, citate din opera, din  discursurile unor personalitati consacrate, orice incercare de a dovedi un anume adevar  cunoscut  sau recunoscut , mai toate, se vor lovi de zidul lui "NU" nemotivat .
O alta reactie a acestei tipologii de persoane este,  de obicei bazata, pe motivatii, pe explicatii copiate, auzite  pe baza principiului "iau de bun doar ce imi place sau ce imi suna mie frumos la ureche". Unii dintre acestia, in cel mai bun caz, vor emite  intrebari, de multe ori, tampe sau la care se raspunsese anterior.
             In astfel de momente, tu insusi te intrebi, cu ce ai gresit , sau cauti explicatii, din ce motiv nu ai reusit sa fi destul de limpede ori explicit  in exprimare, te gandesti ca oamenii nu sunt sau nu pot fi  toti de un "anume fel"-
            Cred eu, ca si aceasta este una dintre cauzele pentru care tara noastra este  impartita in "tabere"( de altfel, unele voit create ) , desi ar fi trebuit sa ne uneasca  
pe toti idealuri si scopuri comune, precum cele de interes national. 
                                
             Societatea noastra nu mai este de mult o tribuna, un camp fertil pentru discutii si idei  productive ca in democratiile reale.
              De mult timp, societatea romaneasca, in mod cu totul  anormal,  a devenit doar  o "scena de lupta" cu strigate,  cu injurii intr-un, fara de sfarsit  "razboi al surzilor"
             

Comentarii