Infomatii : Chiar credem orice ?

Creierul ...
Daca il folosesti, vezi lumea asa cum e.Daca nu il folosesti, vezi lumea  asa cum iti zic altii ca e.
George Clooney 
       
        Lumea este  destul de stramba, de multe ori si din ce in ce mai anxioasa mai credula  si pe acest fond, din ce in ce mai usor de manipulat.
        Se urzesc scenarii, unele chiar infantile, lipsite de credibilitate, teorii ale conspiratiilor de doi bani si foarte multi semeni le cred si culmea, credulitatea se rostogoleste ca o minge si "cucereste" tot mai multe minti paupere, dezinformate sau infierbantate.
         De ce ?
         Explicatiile pot fi multiple, unele de domeniul, economiei. psihologiei sau de cel al a sociologiei.
         De fapt, un lucru este cert. Informatiile sunt preluate de-a valma, fara a fi verificate, confirmate, mai ales ca unii, par interesanti sau   pentru ei, acestea reprezinta ceeace ar dori  sau le-ar placea sa auda.
         Minti, multe saturate sau obosite, altele anxioase sau paupere, unele chiar anarhiste, ajung sa  preia tot acest noian si sa ii faca pe posesorii lor sa devina "megafoanele sociale" dorite de lansatorii de zvonistica, de manipulatorii versati sau de catre  cei interesati ca acestea sa produca efectele sociale, politice, economice si chiar de  erodare sau de slabire a sigurantei unor arii sociale sau politico -administrative prognozate sau/ si dorite de "entitatile" interesate
          Acest este proces este repetabil si cu cat el castiga mai multi adepti, scopul manipulator si mai ales, cel destabilizator, dorite de comanditari sunt atinse.
           
          In baza adevarurilor enumerate mai sus, consider ca o mai are atentie si o mai buna informare a unora dintre noi, o verificare a datelor si a informatiilor vehiculate in diverse spatii si medii ar fi utila, tocmai pentru ca fiecare dintre noi sa aiba posibilitatea unei evaluari cat mai corecte si cat mai exacte a actiunilor sau inactiunilor sale, a pericolelor reale cu care lumea in care traim se confrunta
          
 
            
       
        

        
 
 
        

Comentarii