SPIRIT NATIONAL

      Stiu cu certitudine ca acum Romania se poate redresa numai pe baza unei strategii nationale, concepute printr- o  legislatie coerenta, mediata de Presedintele Romaniei si aprobata de legislativul tarii.
        Trebuie pentru totdeauna - daca s-ar putea - sau macar pentru perioada tratativelor  in doemeniile supuse discutiei sa dispara, "taberele" si razboaiele ideologice sau de uzura.
        Este nevoie  de o incetare, macar temporara, a "ostilitatilor ", de  o masa a discutiilor, cu oameni priceputi si reprezentativi, din partea tuturor formatiunilor de baza de pe esichierul politic, de tehnocrati  recunoscuti prin abilitatile lor profesionale, de participari constructive din partea organismelor guvernamentale si nonguvernamentale, a celor sindicale, dar mai ales, este nevoie stringenta de gasirea spiritului national, prin discutii inteligente, constructive  si concesii reciproce, pentru cautarea si gasirea punctelor de convergenta, atat de necesare realizarii unui astfel de act, de importanta vitala
        Este nevoie ca organismele politice, toti factorii aflati la discutii si noi toti, simpli cetateni, indiferent de afinitati sa uitam ce ne desparte si plecand de la realitatile noastre nationale sa gasim, tocmai SPIRITUL NOSTRU NATIONAL care ar trebui sa uneasca romanii, sun acelasi stindard si sub aceasi vointa pentru  :

      1/ redresarea economica a Romaniei prin plan/planuri cu tinte reale nationale, tinand seama de situatia economico-fiananciara existenta, inainte si postpandemie, de posibilitatile existentei unor planuri europene -si nu numai- de sustinere si  finantare.
      2/ redresarea invatamantului si a cercetarii prin legi nationale unice, pe principii moderne, cu scopuri clare.
      3/ edictarea unei legi a sanatatii moderna si conforma cu realitatile noastre actuale- cu directii clare de dezvoltare si de imbunatatiri imediate.
      4/ stabilirea de comun acord a unor domenii si/sau  activitati de interes national necesare imbunatatirii standardelor de viata a populatiei.
      5/ realizarea unei mai mari coerente legislative, prin aplicarea unitara a legii si prin alcatuirea tuturor organelor legislative, nu pe  principii politice, ci numai pe principii si competente profesionale, desfiintandu-se pentru totdeauna implicarea in numiri  ale unor membri sau conducatori ai acestora a factorilor politici.
       Este dificil, dar  se poate !
       Haideti sa avem dorinta si vointa sa ne obtinem binele pentru ca pana la urma interesul national, trebuie sa invinga orice interese antagonice sau de  grup.
       In discutie sunt Romania si romanii ei !
       Sa invingem vicisitudinile sau orice dificultati efemere pentru noi si pentru tara !

                            
       

Comentarii