GHICI CIUPERCA ?

        
        "70 si... " fost  cu "ochi albastri"
          
   
           Este  vorba despre o persoana, care la varsta sa, putea fi un pensionar de succes, cu o pensie uriasa si probabil, destul de "bonificata", cu o situatie materiala, deja superbuna.
       
            A fost parlamentar al mai multor partide, cu diferite orientari politice, fara niciun discernamant in alegerea doctrinei politice, in ceva legislaturi.
           A fost demnitar de stat, cu prestatii, unele hilare, unele insignifiante, altele dezastruase cu urmari care vor fi retinute de  istorie si de poporul sau, dezaprobate si chiar, blamate de opinia publica internationala
           Si-a mentinut vesnic "tinuta oficiala" , servila, pana la incovoiere fata de sefi si de liderii politici pe care i-a deservit  pentru ca a fost " manat in lupta" doar de dorinta apriga de a participa la "impartirea cascavalului".
           Unele dintre ultimele insarcinari oficiale pe linie ministeriala, insarcinari de expunere maxima, pe plan intern si mai ales, extern  i-au adus si ne-au adus etichete greu de  " digerat " sau de acceptat pentru un om cu demnitate. Si totusi, in loc sa se retraga, "cu coada intre picioare" ,  pentru daunele evidente create, sa faca ce face orice pensionar,  sa se odihneasca ,el a mai "accesat" o noua"tinta"( a se citi demnitate si mai mare ) pe care cu ajutor politic interesat, a ocupat-o doar pentru scurt timp deoarece , fostii colegi din opozitie au gasit un viciu procedural, care nu ii permitea "modificarea schimbarii"
           In sfarsit, a plecat, carand in "bagajul sau profesional-politic" un balast colosal si o faima rea.
           Cand toata lumea credea ca aceea a fost ultima  " isprava", cand se spera ca astfel de "accidente" nu se vor repeta, iata-l ( pentru a cata oara ? ) pe " marele om " gasindu-si un alt stapan si mai patat.
           De ce ?
           Din obisnuinta, din lipsa rusinii, a bunului simt sau poate i-o fi "ramas amarata de pensie in gat" !
           Ghici ciuperca ?
          
             

Comentarii