POLITICA " DOCTILOR " !

           "Ceeace se preda in scoala si la universitate nu este invatatura, ci mijloacele pentru a ajunge la invatatura"
                Ralph W.Emerson - Conferinte
    
          Cititi cu atentie acest pasaj al acestui poet american care a trait intre 1803-1882 si va veti da seama de ce multi oameni politici, nu au gasit  fie mijloacele de a intelege pentru a invata, fie au obtinut ( metodele sunt cunoscute ) doar"patalamalele" de la facultatile unde au facut doar acte de prezenta.
          Cred -si nu numai eu- ca asa se poate explica de ce fapte si acte reale ( infestarea cu Covid 19 ) sunt  bagatelizate sau contestate, fara existenta unor acte stiintifice .Din contra numarul aritmetic este net impotriva acestor teorii  desantate, care de fapt nu fac decat sa politizeze raul si  sa agraveze situatia sanitara a tarii.
         Pana la urma, sanatatea publica este o problema de siguranta nationala, la randul sau, luata in deradere, pana la banalizare de catre oameni care pretind ca au studii universitare, unii fiind  posesori ai  unor diplome de drept si se pretind buni romani.
         In numele cui si  pe baza caror  fapte  si acte dovedite stiintitfic domnilor care ati contribuit  in  legislativ - si nu numai - la scaderea indicilor economici  prin masuri populiste  ?
         La facultatile absolvite de dvs nu ati invatat, nici sa mintiti, nici sa inselati, nici sa batjocoriti, pentru o "bucata de cozonac" datorita elementarului motiv ca "studiile vin ( intotdeauna ) in completarea educatiei", bineinteles, conditionat de existenta acesteea.
         ...si mai persista o intrebare pe  care ar trebui sa v-o puneti :
care este diferenta dintre un intelectual si un posesor de diploma ?
         Atitudinea sfidatoare afisata cu emfaza politicianista nu da posibilitatea remuscarilor. Acelea sunt doar pentru "oamenii de rand", nu pentru dvs.
        Va credeti (doar) ca faceti parte din "elita", nu din "prostime"
        Dvs nu va permiteti "luxul" de a avea sentimente !
         
               
        

Comentarii

  1. O parte a populațiilor accepta părerea unor specialiști, alta parte, a altor specialiști (la fel si politicienii). Multi oameni au mai multa încredere in opiniile specialiștilor care nu depind de banii guvernelor sau ai coloșilor farmaceutici.
    (Diana)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un punct de vedere.
    Dupa opinia , mea nefiind o simpla problema, chiar daca lumea o poate aborda, asta nu inseamna ca persoanele care pot avea puncte de vedere, justificate sau nu, in mod subiectiv sau simple pareri, pot exprima solutii mai serioase si mai documentate decat specialistii.
    Eu nu aceasta am urmarit, ci am scos in evidenta faptul ca in general, aceasta coalitie majoritara, este doar un fel de Gica Contra, dar fara a beneficia de un suport de specialitate.
    Ei arata doar ca sunt contra la tot ce spun sau fac ceilalti, de cele mai multe ori, doar pentru a fi comtra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...si inca ceva !
      niste(doi) juristi dupa pregatire numai, nu isi dovedesc afirmatiile intr-o problema de asemenea importanta

      Ștergere
    2. Poate ca acei "gica contra" contează pe opinia specialiștilor care nu sunt de acord cu "specialiștii guvernelor" dar care sunt tot specialiști, in același domenii ca primii, doar ca nu depind de banii guvernelor. Cine risca să-și bage mana in foc pt unii sau alții dintre acești specialiști?

      Ștergere
    3. Niciodata, nu au facut macar vorbire, vreunul dintre cei trei ca ar fi apelat la specialisti. Niciodata nu au citat specialisti .Ei au vorbit ca si cum -si cred aceasta- parerile lor provin din propaganda de partid. Despre consultari sau fonduri platite pentru aceasta, nici atat. Nu trebuie sa fim anuntati despre aceasta, dar toate exprimarile sunt identice si in deradere pebaza acelei propagande

      Ștergere
  3. Chiar daca acei vorbitori nu au dat vreun nume, juma' de mapamond cunoaște existenta (numele) celor cu opinie diferita. In mai toate domeniile specialiștii sunt împărțiți in cel puțin doua tabere - fiecare cu o părere; care e corecta....?
    D.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: