DREPTUL DE A NU FI ABURIT...

       "
Pe unii oameni poti sa-i inseli tot timpul, pe toti oamenii poti sa-i inseli o anumita perioada de timp, dar nu poti sa-i inseli pe toti oamenii tot timpul "
                               Abraham Lincoln- Anecdotele si povestirile lui Lincoln 
                       
                     In mentalitatea multora dintre politicieni, indiferent de orientare, cei carora li se adreseaza sunt sau pot fi usor  de inselat sau de manipulat, astfel ca s-a impamantenit printre cei ce fac politica naravul de a  "aburi" oamenii, fie pentru a obtine voturi, fie pentru a sustine "gogosile" si propaganda de partid, atent prelucrate de aparatele formatiunilor respective.
              Se apropie alegerile si, tine-te nenica la cuantificarea productiei "aburi" pe cap de persoana. Poate "pune botul  cineva"!
              Iata doar cateva exemple:
             Se minte cu cifrele la greu : daca este inserata o cifra pentru a demonstra ceva, exista posibilitatea, destul de mica sa nu fie crezuta, dar daca aceasta este urmata de o zecimala sau de mai multe, cifra astfel formata, pentru foarte multi (chiar daca este cea mai sfruntata minciuna) devine brusc credibila.
               Se minte la realizari, se minte la acuze sau la esecuri si cauzele lor, la vinovati.
               Propaganda de partid, de multe ori, impreuna cu partea sa de presa, cosmetizeaza adevarul. Si uite asa apare rezultatul "muncii" de aburire al unor  asa zise organe de presa.
               Ele devin din presupuse surse de informare integre, niste "vuvuzele de partid"
                "Invitati -prieteni" sau membri de partid, cat mai ofensivi si scandalagii la greu, apar in cat mai multe emisiuni. Totul este conceput ca sa fie cat mai credibili  si ca sa spuna doar ce trebuie aburit ori ce vor unii sa auda.
                  Aici se procedaza, uneori astfel :  se invita multi "de ai mei", contra putini "de ai lor" pentru ca persoanele putine la numar sa fie "luate la misto" si  sa fie "puse la colt", tocmai pentru a se castiga credibilitate in fata sustinatorilor sau pentru a se include cat mai multi dintre cei nehotarati printre manipulati
                    Mai urmeaza mitingurile electorale unde se lucreaza serios la aburirea si manipularea "maselor", intalnirile aranjate cu electoratul convenabil.
                     Ce este  exploatat doar in putinele exemple date mai sus ?
                     In primul rand se profita de credulitatea si de lipsa de informare a unora, de faptul ca foarte putini dintre ascultatori sau dintre participanti verifica veridicitatea informatiilor care le-au fost "oferite" cu atata "generozitate" de organizatori sau de catre presa obedienta lor.
                      Orice informatie prezentata de catre  oricine, pentru a fi credibila, trebuie verificata din trei surse independente.
                       Sa o vericam  la doua surse macar !
                       Sa facem asta !
                      Atentie, nu este credibil, doar ce imi place mie sau doar ce as dori sa aud .
                      Fiti si sa fim vigilenti, indiferent de simpatii sau de antipatii !
                      Sa ne luam rolurile sociale in serios pentru ca deciziile noastre sa aiba baza in acte si fapte.
                      In incheiere, sa fim atenti la ce  afirma Abe Martin in "Zicatori de acasa" poate ca  unii ne dam seama de realitatea cu care avem de-a face :
                     "Bijuteriile primite cadou iarna deseori se inverzesc pana primavara"

                      OCHII LARG DESCHISI !

              
                 
               
              
      
            

Comentarii