POLITICA : Caractere si caractere (1)

        Analizand atent trasaturile caracteriale ale unor politicieni, apare ca evident faptul, ca  succesul  lor nu consta nu numai in  realizari,  de multe ori circumstantiale sau umflate de propaganda, ci de modul in care acestia, prin cele ce afirma in diferite situatii ,  prin actiunile sau prin inactiuni se  "propulseaza" spre acestea.
        De fapt, de cele mai  multe ori, tot acest anasmblu este  determinant in creionarea caracterului unor alesi ai nostri.
        Avand in vedere o serie de vectori caracteriali, voi lasa la latitudinea dvs. sa anali
izati si sa concluzionati, cu bun simt, in ce masura, unii dintre ei pot fi apti pentru activitatea politica, cat si cu privire la impactul  produs de ceeace peroreaza, de ceeace fac sau nu fac ei, in  si pentru societate :
       1/ Intelepciunea nu reprezinta o calitate predominanta la o mare majoritate a alesilor nostri, fiind predominanta mediocritatea sau chiar, mai putin decat atata.
       2/Atentia la ceea ce se intampla prevaleaza doar in interes propriu sau  partinic, in  rest, neatentia se transforma cu mare usurinta intr-o "neatentie indiferenta"
       3/Autocontrolul este prevalent -de multe ori - fortat de aceleasi motive mai sus invocate.
       4/Blandetea este disimulata, doar  pentru imaginea proprie, ea fiind inlocuita in alte situatii (mai ales in  cele ideologice sau in alte dispute) de o manie , la de fel de disimulata
       5/Bunatatatea , apare la fel, doar in ochii multimii, ea fiind inlocuita,  de cele mai multe ori, de o falsa  severitate, mai ales cand se discuta despre coruptie  sau despre lucruri, ori despre fapte contrare vederilor partidului sau in media.
       6/Cinstirea propriilor valori si conducatori, de multe ori, si ea mistificata de interese de diferite feluri, intra in conflict deschis cu lipsa de respect  fatisa fata de tot ce le-ar putea fi opus acestora sau fata de oricine, care, corect sau nu, indrazneste sa aiba  opinii contrare.
       7/Compasiunea apare ca o floare rara in activitatea lor, in mare majoritate, ea fiind inlocuita, de o indiferenta crasa.
       8/Constiinciozitatea apare - si ea - ca fiind  doar o fatada a multora.
       9/ Creativitatea apare rar si la foarte putini politicieni, multi preferand submedicocritatea si neafirmarea, ori tacerea vinovata, dar aducatoare de "beneficii"
     10/Credinta in ceva, in cineva,  in reusita, de multe ori, este "epatata" de indoiala
     11/Cumpatarea in viata sociala, cat si in cea politica se afla intr-un raport antagonic evident  vis-a-vis de extravaganta si de lux.
     12/Curajul  multora, aproape ca lipseste, cu exceptia disputelor cu opozitia, cand de multe ori, el  se transforma intr-o obraznicie obligata sau instruita ori, chiar in teama pierderii locului la impartirea"cascavalului"
     13/Determinarea apare falsa sau obraznica, iar lasitatea fata de ordinul sefilor politici  apleaca coloanele vertebrale, aceasta indicandu-ne modul multora de a presta politica.
     14/In cele mai multe cazuri, obtuzitatea este obligatorie in mentinerea pe pozitiilor castigate politic, in dauna discernamantului, atat de necesar unui management politic inteligent.
     15/Discretia functioneaza  intr-o buna masura, mai ales, atunci, cand exista complicitate  si interese politice sau personale de acoperit, chiar si  atunci cand  activitatea unora este afectata de un anume sort de naivitate, proprie unor lipsuri sau tare.
     16/ Cearta si spiritul gregar, in mod propagandistic sau nu ,apar considerate drept elocventa.
     17/Entuziasmul este in  cazul multora fals sau determinat de mistificarea imaginii sau de propaganda.
     18/Fermitatea in politica este la fel de ordonata, daca nu exista o motivatie  vadita si/sau  nu este acceeptata de mase.
     19/Exista putine exemple de flexibilitate in sustinerea interesului national si mult mai multe pentru impunerea intereselor de partid, de camarila sau  a celor personale. Aici, imaginatia unor leaderi este determinanta
     20/Iertarea este reciproca cand greselile le profita, in rest respingerea apare ca un comandament politic fata de adversari, ori fata de simpli opozanti.
      Va urma 

N.B.
pentru a citi partea a 2 a accesati :
si-noi.blogspot.com/2020/06/politica-caractere-si-caractere-2.html

Comentarii