INTRE INDOIELI, INCREDERE, POLITICA SI COVID 19

                Traim  vremuri deosebit de grele, in plina pandemie, care se coroboreaza perfect si cu existenta unei crize sanitare, pe fondul deficientelor evidente din sistemul sanitar (lipsa de spatii si de paturi, de aparatura performanta in urma cresterii numarului de infectati cu "Covid 19"), dar si ca urmare a oboselii acumulate deja de personalul angajat, dar si a lipsei acute de personal medical mediu si de specialitate.
               Categoria care a creat si care continua sa creeze grave probleme populatiei si sistemului, in sine, este cea  a negationistilor inconstienti, neinformati, cu cunostinte limitate, multi deja captivi ai stirilor false sau manipulatorii.
Acestia au fost si sunt manipulati, prin teorii ale conspiratiilor bine puse la punct, dar si printr-o propaganda de partid, uneori destul de virulenta, dar si presarata cu sfidari ale regulilor, exercitate chiar de catre persoane cu functii importante, mai ales din cadrul unui partid cunoscut, care a pozat si mai pozeaza, inca, acum in plina campanie electorala, in "eliberatorul maselor" oprimate prin "rapirea unor libertati esentiale" de catre "guvernantii asupritori"
                De fapt, ne referim la acelasi partid care a iesit in evidenta in intreaga sa guvernare prin nesabuinta si printr-un populism desantat.
                Discutand despre acest aspect, ultimele desfasurari ale targului de la Craiova ( ca si alte cunoscute cazuri), ne creioneaza o realitate dura in care orice reguli sunt sfidate din ratiuni de partid populiste si nu numai.
                Acesta formatiune politica s-a adresat si continua sa se adreseze unui anume segment de mase, cel la care ma refeream mai sus, incercand - si de multe ori reusind cu destul succes- sa il capteze.
                Despre segmentul  de populatie , traitor al unei alte realitati, cel la care ma refeream mai sus se consemneaza in "Newsweek sub semnatura  Flaviei Dragan, intr-un articol cu titlul "Realitatea paralela":
                "E realitatea în care trăiesc ei, în care li se picură, cu acceptul lor, neîncredere, groază, nesiguranță, ură. Jumătăți de informații, pe care ei le înghit pe nemestecate. Iar disonanța cognitivă e atât de mare, încât le-ar fi imposibil acum să accepte că realitatea e alta. Le e mai ușor să dea vina pe conspirații și pe dictaturi imaginare (asta probabil e cea mai deplasată și de prost gust comparație a producătorilor de fake news) decât să admită că sunt neputincioși în fața pandemiei. Pentru că, în afară de mască, igienă și distanță fizică, nu avem nici o armă în fața coronavirusului."
        sursa :    https://newsweek.ro/opinii/realitatea-paralela
             
 Peste toate acestea s-au suprapus lipsurile existente si mostenite din sistemul medical .

               La intregul complex de imprejurari negative s-a adaugat o administrare proasta si chiar politizata a acestor lipsuri, chiar a sistemului de sanatate in integralitate sau partial, care a fost agravata ca urmare a desemnarii in conducerile unor directii de specialitate sau ale unor  unitati sanitare a unui personal, ales doar pe criterii contributiv- politice si- de cele mai multe ori - necalificat sau insuficient calficat in munca de administrare.
             Mai trebuie adaugate raportari care nu concorda si existenta in continuare a " complexului Colectiv", ambele venind sa confirme o stare de nesiguranta manifesta, cu  consecinte pentru siguranta nationala.
              
Peste toate aceste aspecte, trebuie sa recunoastem si existenta unor persoane, care constiente de consecintele medicale ale virusului asupra sanatatii lor,  inteleg sa le infrunte pe propria raspundere.
              In general, aceasta categorie de persoane face tot posibilul sa ocroteasca prin atitudine  responsabila celelalte persoane,
              Greseli peste greseli ale fostilor, dar si ale actualilor guvernanti, ale unei majoritati parlamentare obstructioniste reprezinta factorii agravanti ai crizei.Acesti factori sunt de natura destabilizatoare pentru o societate, care cu toate tarele sale este obligata sa lupte cu criza, dar si cu impotenta politica si manageriala a unor autoritati, de multe ori, depasite  sau care au luat, de multe ori, masuri "amatoristice" ori superficiale.
              Dorim o lume mai buna si mai sanatoasa, care sa fie condusa de politicieni si de specialisti capabili sa administreze o criza, capabili sa ia cele mai adecvate masuri in astfel de perioade grave si care prin ce intreprind sa poata sa schimbe atitudini si mai ales, ale  unor negationisti, manipulati si creduli .
             Poetul americano-german Charles Bukowski scria :
             "Problema omenirii este ca oamenii inteligenti sunt plini de indoieli, pe cand oamenii prosti sunt plini de incredere"

Comentarii

  1. Problema omenirii este amplificată de faptul că proştii sunt, de regulă, şi harnici...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Banuiesc ca ati vrut sa scrieti tenaci, dar daca nu ar fi "prostii", nu ar iesi in evidenta inteligentii si omenirea ar fi terna.
    In general"prostii" tenaci sunt doar piedici sociale si nu numai.
    De obicei, inteligentii ii pot invinge, nu este un secret

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi eu cam întotdeauna scriu ceea ce vreau să scriu. N-am însă nicio putere în privinţa modului în care sunt înţeles.

      Ștergere
    2. Interesanta figura de stil cu "prostii -harnici", nu stiu daca la dvs este cu ghilimele sau fara .Probabil ca astia vor sa simbolizeze clasa muncitoare. Oricum ar fi, nu stiu in ce masura este necesara o analiza etimologica a spuselor unei persoane literate de valoare, adaugate la comentariul meu drept, citat
      In discutie in text sunt ,pana la urma, atitudinile unor semeni de ai nostri, raportat la o criza medicala mondiala, care chiar produce infectari si decese , ca si situatiile dificile pe care aceasta le-a generat.
      In rest, fiecare dupa capacitatea de a intelege
      Seara buna !

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: