NECESITATEA UNUI ACT REPARATOR, SIMPLU SI UNILATERAL...

                   Pana in  decembrie 1989 romanii au trait sub imperiul terorii declansate de securitatea comunista.
                  Una dintre principalele modalitati de a induce frica in randul cetatenilor, il constituia vasta retea de informatori"selectata" de "baietii cu ochi albastri", retea care ajunsese aproape de "perfectiune",  
ajungand sa se toarne intre ele rudele de gradul I  sau vecinii. 
                 40 de ani i-a bantuit pe romani aceasta spaima, iar necazurile si problemele pricinuite, in timp au fost imense, provocand daune incomensurabile, pe care unii nu le-au uitat nici astazi.
                 In anul de gratie 2020, in secolul al XXI-lea un  membru al actualului guvern, care detine si functia de vicepremier, indeamna romanii sa se intoarca in acele vremuri de trista si dureroasa amintire, sfatuindu-i pe concetatenii nostri ca in zilele de sarbatori, care vor incheia anul sa isi toarne vecinii care nu poarta masca sau care s-au strans in numar mare la vreo petrecere.
                Domnia sa, nu ii roaga pe oameni sa se comporte conform legii, nu face un apel de suflet la constiintele lor,  nu incearca, macar  sa le prezinte date statistice privind infectarile si consecintele bolii, doamna vicepremier R.Turcan, ii indeamna pe romani, nici mai mult, nici nai putin, decat sa isi toarne vecinii.
               Iata ce spune cu subiect si predicat domnia sa(citatul peovine din ziarul "Gandul") :
               "Să prezentăm o situație ipotetică, des întâlnită în România în perioada sezonului rece – petrecerile în casă, fie de sărbători, fie pe motiv de vreme rea. În acest caz, Raluca Turcan insistă că un cetățean model trebuie să stea cu ochii pe vecinul său și să raporteze „organului” ce observă. „Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, zice Raluca Turcan."

               sursa:https://www.gandul.ro/social/raluca-turcan-indeamna-romanii-sa-se-toarne-intre-ei-la-politie-daca-organizeaza-chefuri-acasa
               Doamna vicepremier, nu face altceva decat sa intoarca timpul inapoi, readucand memoriei colective timpuri de groaza, timpuri revolute, timpuri cand "morala comunista" te indemna,iar  pe unii, chiar i-a obligat sa isi toarne aproapele.
               Mereu m-am declarat importiva inconstientei, a lipsei de grija si de condescedenta a unor concetateni, care au contaminat semeni de ai lor, impotriva nerespectarii normelor stabilite prin legi,cu privire la pastrarea a distantei sociale si privind obligativitatea purtarii mastilor in anumite conditii stipulate in acte normative.
                Totusi, de aici si pana unde ne cere d-na Turcan "sa ne intoarcem in istorie", sa ne vindem constiintele este o distanta greu de parcurs, o distanta de"ani lumina".
                 Ce este grav cu adevarat, este  faptul ca domnia sa, fie ca nu cunoaste, fie ca uita istoria tarii, in a carei guvernare a ajuns.
                 Rusinos !
                 Vreau sa ii (re)amintesc cuvintele lui George Santayana, a caror semnificatie ar indemna-o pe dna.Turcan la un act reparator, simplu si unilateral de demnitate, care se numeste DEMISIE: "cine isi uita trecutul este condamnat sa il repete !"

              

  

               
                 

                  

Comentarii