O ROMANIE INDOLIATA SI INDURERATA .... ( 2 )

             Cred ca toti ne aducem aminte vorbele de trista amintire, rostite de fostul ministru al sanatatii din guvernarea lui V.Ponta, N.Banicioiu la inceputul "cazului Colectiv"  cand le afirma rituos reporterilor ca : "avem de toate !" .

             Ieri noapte, un oficial pietrean spunea  acelasi vorbe cu o "nonsalanta" de acelasi gen si parca tot atat de rau  prevestitoare .

         "Avem de toate ", ca si atunci, numai responsabilitate nu avem si nici nu putem avea cu asemenea amatorisme ale unor autoritati implicate, mai mult sau mai putin in batjocorirea nooastra ca oameni.
           Se scria in presa ca cca. 90% dintre spitalele Romaniei nu au fost atestate de organale competente, ele functionand pe raspunderea juridica a managerilor, dar ce este mult mai trist si mai dureros, de fapt pe raspunderea "faptica" a pacientilor, care oricand, pot parasi aceasta lume.
          Sa nu mai vorbim despre alte cladiri de importanta vitala, cum ar fi de exemplu unitatile de invatamant, de cultura, altele, care in numar mare  nu au nici ele atestarea  I.S.U.
           De la "Colectiv" , de cinci ani si ceva si pana acum ce s-a intreprins in acest sens  de catre  autoritati  ?
           NIMIC, doar existenta unor avize, aflate  la intrarea diferitelor cladiri, unde se afla inserat acest crunt si sfichiuitor  anunt privind neobtinerea atestarii I.S.U.
          "Murim sanatosi" , dragi concetateni !
          Va urma, dupa cum cunoastem cu toti, caruselul aruncarii vinei pe umerii unor neimportanti , dupa care vom merge la vot, unde ni se va cere cu nonsalanta nesimtita  optiunile pentru unii sau pentru altii, ca si cum nu s-ar fi petrecut nimic.
         Mortii cu mortii si la vremuri noi, tot... noi 
         Romanii sunt cuprinsi de o rusine dureroasa, o rusine  care ne-a demonstrat multora dintre noi, "perenitatea" cuvantului  
" D E G E A B A "

N.B.
           Pe aceasta cale il anunt pe dl.ministru Nelu Tataru, ca dsa, ca guvernul din care face parte, ca guvernele pesedisto-aldiste de orice fel , de mai inainte, nu au aceasi vina cu  ceilalti cetateni ai Romaniei pentru esecurile  politice sau pentru orice tragedii, care li se datoreaza.
          Victimele si autorii unor fapte sau acte care le-au creat prejudicii primilor nu pot fi egali in fata legii.
         Da, cetatenii poate ca au o vina, aceea  ca i-au votat pe unii sau pe altii, dar in niciun caz, niciodata in analele istoriei, cetatenii nu au cerut voturi de la guvernanti.
        In alta ordine de idei, il anunt pe dl. ministru ca oricat de buna "gaselnita politica" poate fi considerata diluarea raspunderii politicienilor, in niciun caz astfel de abordari nu au nimic comun cu moralitatea, din contra.
      Respectul se obtine prin fapte, nu prin vorbe !

N.B.2
      Presa afirma ca sectia A.T.I.  a Spitalului Judetean Neamt ar fi functionat fara aprobarea D.S.P. judetean.
     
     
       

Comentarii