SEMNE DE INTREBARE JUSTIFICATE

                Traim intr-o lume nebuna, intr-o perioada nebuna, in plina pandemie si dupa cum se stie perioadele de criza devin  intotdeauna propice pentru imbogatirea unora.
                Aflam in acest sens,  tar
ziu, dupa  mult timp, tocmai de la ministrul economiei ca mai mult sau mai putin de jumatate dintre mastile  de protectie contractate si oferite populatiei, pe diferite cai, nu ar respecta standardele de calitate si ca acestea ar permite, mai mult sau mai putin, contaminarea purtatorilor.

                In mod logic, intrebarile care ar trebui adresate factorilor responsabili ar fi :

                1/ De ce a trebuit sa treaca atata timp pentru a se verifica starea de conformitate a acestor produse si de ce nu au fost expertizate de specialisti, inainte sau/ si in momentul achizitiilor  lor?

                2/ Ce daune si de ce natura au produs acestea ?
                3/ Cine ar trebui sa  raspunda de aceste prejudicii , care ar putea fi  chiar contaminari  si pierderi de vieti omenesti?

               4/ Daca exista, in ce consta culpa guvernului, a A.N.P.C, eventual a altor entitati institutionale responsabile in eludarea adevarului sau/si in intarzierea darii publicitatii a situatiei reale ?

               5/ Exista persoane protejate care au fost implicate in  tranzactiile comerciale cu masti de protectie  si cine ar fi acestea? 
               6/ Daca exista vreo culpa a drului. Raed Arafat, cunoscand ca mai  toate contractele trec pe la acesta in calitatea pe care o detine, care ar fi aceasta culpa si ce sume  de bani ar fi in discutie, cu titlul de eventuale daune ?
 
             7/ Care sunt modalitatile de recuperare a eventualelor prejudicii  ?
             8/ Exista macar vreo cercetare penala"in rem" declansata, avand in vedere faptele si consecintele mentionate ?

             Este cunoscut faptul ca mai toate actele oficiale legate de astfel de materiale, cat si cele ale D.S.U. sunt semnate de dr.Arafat si  mai observam si adaptabilitatea de care a dat dovada "servind" de pe pozitia sa ministeriala,  sub nu mai putin de zece prim ministrii.
Astfel,  intrebarile puse in general si eventualele semne de intrebare aparute in mediul public in legatura cu anumite aspecte ale activitatii dsale, par justificate.
            
Acum inainte de alegeri, publicul ar trebui sa cunoasca adevarul pentru a vota cu constiinta impacata.

            Respectand adevarul, ne respectam noi !


         


Comentarii