O ROMANIE INDOLIATA SI INDURERATA CERE DREPTATE , NU DREPTATE POLITIZATA, DOAR DREPTATE ( 1 )

             O Romanie paralizata de suferinta,  o tara cernita urmareste cu durere cum atunci cand iti desconsideri  istoria si poporul, cand  stai intr-o pasivitate aducatoare de grave repercusiuni, dupa cinci ani si ceva un nou "Colectiv"revine, de data aceasta intr-o lume medicala inerta si lipsita de reguli, cu inca zece decese.
            De fapt, in ultimii cinci ani a  crescut, destul de putin numarul de paturi pentru "marii arsi", s-au schimbat doar cateva reguli si s-au dat cateva ordine, cladirile au ramas la fel de incerte cam pe tot teritoriul tarii.
           O infimitate de masuri, aducatoare de grave consecinte urmate "deocamdata", de inca 10 decese ale unor oameni nevinovati, care si asa  erau loviti de soarta, fiind infectati cu "Covid 19"
          Suntem oameni, suntem gatuiti de emotie si poate viscerali in reactii, dar cred ca la aceasta ora, ancheta de stabilire a vinovatiilor trebuie urgentata si definitivata.
          De cinci ani si ceva sunt persoane care inca de atunci, de la incendiul de la " Colectiv" , se pare ca aveau culpe evidente (printre care  lipsa de grija manifesta si masurile luate pe picior ) care isi continua "periplul" vinovatiilor - de data aceasta-  in institutiile statului ,  chiar cu prerogative  sporite.
         Si acum participa la sedinte de luare de masuri , desi nu stim nici astazi, dupa cinci ani si ceva, ce masuri s-au luat de catre acestea de atunci incoace pentru ca sa nu se mai repete astfel de "crime" ale nepasarii si incapacitatii profesionale maifeste.
          Intrebati de atatea ori, de atunci si pana acum isi neaga cu vehementa, de fiecare data, culpele evidente si lipsa de profesionalism.
         Pe langa acestia, factorii politici, altii de data aceasta, trebuie sa raspunda in fata legii - si nu numai - in cazul dovedirii culpelor lor.
         Nu pot muri oameni nevinovati si noi a ne uitam in alta parte,  nu putem accepta ca semenii nostri sa sufere consecinte grave sau sa isi piarda vietile datorita unor asemenea persoane, a lipsei lor de responsabilitate si de omenie.
        O Romanie indoliata si indurerata, cere pedepsirea vinovatilor, conform culpelor lor dovedite in justitie.
        Romanie trezeste-te si ai bunul simt de a nu politiza suferinta smenilor nostri si de a nu-i lasa nici pe politicienii in  cautare de voturi sa o faca.
        Vinovatii nu au partid, nu au sex, religie sau orice alte apartenente fabricate in "uzinele" de manipulare ale partidelor, indiferent care ar fi acelea.

       Sincere condoleante familiilor indurerate !
       Dumnezeu sa le odihneasca sufletele celor plecati dintre noi !
       Suntem alaturi de dvs si de toti cei aflati in suferinta in urma incendiului de la Piatra Neamt.
      ... si inca ceva, bunul simt obliga la demisii imediate !
         

    

Comentarii