JOE BIDEN - 273 DE ELECTORI =VICTORIE (Conform C.N.N.)

             S-a intamplat !

            Joe Biden a  castigat alegerile, obtinand 273 de electori si urmand sa devina al 46 - lea presedinte al S.U.A. conform predictiilor oferite de postul de televiziune C.N.N.
           El a obtinut o victorie decisiva in statul Pennsylvania la o diferenta de cca. de 30.000 de voturi fata de oponentul sau, Donald Trump. 

           "New York Times" titreaza:
           " Biden bats Trump"- "Biden il bate ( invinge) pe Trump"

           "Cu litere de o schioapa, "The Boston Globe" scrie ca  "Biden s-a proiectat drept castigator" !
            Iata situatia alegerilor din Pnnsylvania, care a insemnat obtinerea numarului decisiv de electori de catre Biden, conform aceleasi surse de presa :

           sursa : https://bostonglobe.com

          "Joe Biden Joe Biden Dem 284 270 pentru a câștiga 40 nehotărât Donald Atu GOP 214 74.847.963 voturi (50,6%) 70.591.853 voturi (47,7%) Donald Trump 95% raportare Câștigătorul liderului democrațilorCâștigător lider republicanCâștigător independent de liderNiciun rezultat Vot împărțit Sursa: AP STĂRILE CÂMPULUI DE LUPTĂ Georgia ACTUALIZARE ÎN 6 Joe Biden Dem 49,5% Donald Trump GOP 49,3% 100,0% raportare Vedeți rezultatele complete Nevada ACTUALIZARE ÎN 6 Joe Biden Dem 49,8% Donald Trump GOP 48,0% 88,11% raportare Vedeți rezultatele complete Pennsylvania ACTUALIZARE ÎN 6 Câștigător declarat Joe Biden Dem 49,7% Donald Trump GOP 49,2% 97,91% raportare Vedeți rezultatele complete VEZI REZULTATELE PRESIDENȚIALE ULL"

            Se pare ca Trump " stapanul haosului", cum il denumea "Le Nouvel Observateur" nu isi va putea gestiona "opera" .
           Nu stiu daca vor veni vremuri noi, dar incerc sa previzualizez ca vor fi mai bune, chiar daca noul presedinte, va "mosteni" o America divizata si aflata intr-o criza sanitara prelungita, ceea ce a determinat si existenta uneia dintre cele mai mari scaderi a nivelului economic.

           Editia electronica a jurnalului englez "The Sun" a pus de asemenea un titlul sugestiv: "Joe Biden castiga alegerile din 2020 si jura "voi fi presedinte pentru toti americanii"

           Iata un fragment din consemnarile redactorilor britanici:

          " JOE Biden a promis că va fi „președinte pentru toți americanii”, după ce l-a bătut dramatic pe Donald Trump pentru a sigila o victorie istorică a alegerilor. Victoria din Pennsylvania l-a pus pe Biden cu fermitate peste votul magic de 270 de voturi ale colegiului electoral cu 273 după zile de suspans într-una dintre cele mai înțepătoare curse din istoria politică americană."

            sursa:  https://www.thesun.co.uk/news/13134851/joe-biden-wins-us-election/
           Previziunile s-au adeverit, se pare.
           Nu se cunoaste care va fi atitudinea presedintelui in exercitiu, in sensul, daca isi va recunoaste infrangerea sau daca va demara proceduri judiciare care ar avea menirea sa intarzie deznodamantul.
          Surse de presa dezvaluiau ca presedintele Trump ar fi dispus consilierilor sai sa conteste rezultatele din Pennsylvania, dar pana nu vom vedea ce se va intampla in realitate, nu avem decat sa salutam victoria lui Joe Biden si sa speram la o lume mai buna si mai dreapta in care- fie  ca acest fapt convine sau nu - S.U.A. isi au  un rolul  bine determinat.
      

       
     

Comentarii