" MOMENTE DE NEUITAT: iluzii "

              De mai multe zile in capitala  au inceput sa apara diferite banere cu figurile unor persoane care ar fi nominalizate pentru ca la alegerile din 6 decembrie 2020 sa candideze din partea unor formatiuni politice mai mult sau mai putin reprezentative. 

            Unele  dintre aceste  partidulete sunt cvasinecunoscute sau  de ani buni au facut doar "figuratie" pe scena politica, fara vreun rezultat, ele laudandu-se doar cu neimplicarea lor politica ( ? ) intre fortele politice principale aflate in lupta electorala.

           Cu buna credinta ne intrebam ce au facut ele pana acuma ca sa isi pastreze "curatenia" politica si doctrinara pe care le clameaza sau cum isi justifica ele existenta ele pe scena politica  a tarii ?.

           Probabil ca au existat  doar in registrul partidelor si  ca au  platit chiriile  si cheltuielile pentru sediile ocupate, iar din in cand au mai organizat cate  o sedinta in care  sa se laude in fata putinilor membri  cu impartialitatea si cu neimplicarea lor  politica.
           Unii politicieni cu experienta si oameni cu bun simt, cu putintica gandire ar concluziona , in mod just, doar ca au vegetat politic.
          Nu prea avem de ce sa le judecam optiunile, doar le treceam in revista pentru ca acum "neutrii "si "impartialii", care pana acum nu s-au amestecat cu "cloaca" au devenit peste noapte  "cuiburi" ale unor indivizi, de proasta calitate, repudiati chiar de  partidele din care faceau parte si  de lumea normala pentru incapacitate politica manifesta si pentru solidaritate politica cu batausii romanilor, cu puscariasii si cu distrugatorii de tara, ( unii dintre ei - nomina odiosa )
             Printre  acestia sunt  politicieni care nu isi dau seama  ca legislatia unei tari, chiar daca s-a gresit in trecut, nu poate fi lasata in mana "pigmeilor ", plagiatorilor si  a"debutantilor la limba romana", ca dreptatea nu se realizeaza cu ciomagul, cu matracul si  cu mitraliera
            Tot astfel, peste noapte, au aparut in afara de politicienii repudiati sau lasati in voia sortii  la care ne refeream- care nu fac cinste Romaniei- o serie de oameni, unii dintre ei, cunoscuti si onorabili, care au alte meserii si care nu au si nici nu pot avea nimic comun cu politica dimboviteana.
            La acestia s-a apelat  doar pentru imagine, pentru accesibilitate la o parte a publicului, dar si pentru ca prin votul intern si nu numai sa devina "yesmani" de partid.
            De fapt, ei apar ca un fel de "cleaneri" de imagine fata de efectele pe care le produc  numele cunoscute la care ne refeream, care  nu fac altceva decat sa intineze  imaginea  Romaniei  si a oricarei formatiuni ai carei membri devin , asa cum au facut si in formatiunile politice din care provin
           "Cleanerii" ar trebui sa mai reflecteze daca locul lor este cel pe care si l-au ales si mai ales, daca el este alaturi de astfel de indivizi.
            Foamea si lacomia nu pot explica prostia !
           Cata frustrare  se poate aduna ,din cauza  unor politici  esuate, pe care nu le judecam mai mult  pentru ca  intr-un rastimp pentru sa  ajungi sa procedezi  exact invers decat cum te bateai cu pumnii in piept ca nu ai sa faci!

           Gata, stimati  "imaculati", ati patruns in  "cloaca politica", care fata de ce ati dobandit ca "zestre politica", probabil ca va va da "reject". 

Are si ea "anticorpii" ei sau macar, un anume "instinct de conservare " latent.
           Pana atunci ... "capetele la cutie si iluzii placute" !

... sau cum scria Abe Martin in "Zicatori de acasa" :

"Bijuteriile primite cadou iarna, deseori se inverzesc pana primavara"
       

Comentarii