ROMANIA INDOLIATA SI INDURERATA ... ( 3 )

               Traim intr-o lume stramba, intr-o lume in care vinovatii  unor fapte penale, care au avut ca finalitate decesul unor nevinovati, fie primesc pedepse minime cu suspendare, fie scapa de raspunderea penala, ori in  cel mai rau caz sunt judecate persoane cu raspundere mai mica  din punct de vedere al culpei penale.
             La Maternitatea Giulesti a fost condamnata doar o asistenta,  fostul manager a primit 6 luni cu suspendare, un sef de sectie a fost achitat de orice penalitate.
             In final Romania este condamnata la CEDO pentru condamnarea asistentei.
             La "Colectiv" un fost primar condamnat nedefinitiv la 8 ani si 6 luni, care a primit ca "premiu" un nou mandat de primar, doar ca in alt sector al Bucurestiului, unul unde din punct de vedere al votului, numarul votantilor de o anume "factura" este net superior celor docti.
             Celelalte persoane ale caror culpe au fost stabilite de urmarirea penala, au fost condamnate, tot nedefinitiv la  11 ani si 11 ani si jumatate inchisoare.
             Iata ce consemneaza in acest sens "Newsweek" :

            sursa :https://www.nwsweek.ro

            "La 30 octombrie 2015, în incendiul de la Colectiv și-au pierdut viața 65 de persoane și au fost rănit alte peste 100. „La 5 ani după #colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de aroganţă şi impostură încă ne îmbolnăveşte în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de nepăsare şi iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovaţii în justiţie. La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Distanţaţi din 4 în 4 metri, vom face un lanţ al memoriei între Curtea de Apel Bucureşti şi clubul Colectiv”, se arăta într-un mesaj al organizatorilor postat pe Facebook în ocotmbrie 2020."
           Sa vedem ce ca stabili urmarirea penala in  cazul de la Piatra Neamt, sa vedem  ce vor intreprinde autoritatile direct raspunzatoare de acest dezastru, soldat cu morti... din nou cu morti, a treia oara, cu decese ale unor  persoane"vinovate" ca erau infectate cu Covid si ca "se aflau internate in momentul si in locul neportivit".
         Romania indoliata are nevoie de dreptate !


        N.B.
        Am aflat ca managerul Spitalului Judetean Neamt ( al optulea se pare) si-a dat demisia
       Putin, foarte putin ...


      N.B. 1
      Iata de pe Facebook un fragment din declaratia primarului general al capitalei :

      „Am cerut de urgență și am primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei. În rezumat, 8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu).

            
          

Comentarii