CINE POATE ... " NE-O TRAGE "

             Unii zic: "saracii de ei", "au astia ceva cu ei" sau altii chiar se apara, spunand cu emfaza sau printre sughituri de plans ori de indignare ca sunt victime ale celorlalti sau ca au fost "condamnati politic"
              Majoritatea politicienilor cu dosare penale sau condamnati penal, sunt"curati ca lacrima", culpele lor sunt inventate de "dusmanii" din opozitie si de o justitie "obedienta" guvernantilor (care or fi la "butoane")
              A, intamplator se aflau si ei pe la locurile faptelor, dar asa a fost sa fie !De fapt, erau obligati de partidele lor  care au mereu atata nevoie de bani  sau  de lideri hrapareti, dar in intentiile lor, intotdeauna s-a aflat numai cinstea si corectitudinea (mai zic ei cateodata in momente rarisime de "maxima sinceritate").
             Ce sa-i faci ? "ceasul rau si pisica neagra" sau ghinionul ca au "reusit" sa lase urme.
             Vorba cuiva, "fiecare dupa pregatire" !
            Faptele ne-au aratat ca mai toti se descurca bine in situatii de criza,  pana sunt condamnati si extradati, ba mai mult, au reusit  sa si  ascunda, cu dibacie bani  "in afara" sub diferite forme sau in offshoruri, cu mult inainte de a  "intra in belele".
            Penalistii ar spune ca totul are la baza calculul matematic al unei categorii "speciale" , dar mai ales premeditarea, bazata pe un discernamant perfect, care s-ar constitui  in  circumstante agravante.
           Multe dintre aceste persoane, "nevinovate" isi fac relatii puternice printre mai marii si demnitarii din locurile pe unde "salasluiesc" vremelnic.
           Credeti ca degeaba ?
           Este  problema  fiecaruia dintre  noi, in fuctie de gandire, de gradul de manipulare sau, chiar de naivitate.
           Ce "pare" interesant ( doar pare !)  este ca de fiecare data, "ascunzatorile" pe care si le gasesc se afla din state cu un grad de coruptie ridicat si cu conducatori, cam pe masura.
           Se gasesc unii pe altii, fara prea mare efort, probabil ca se... "adulmeca"
           Cine stie ?
           Consemneaza astazi jurnalul  "Newsweek"  politologul Radu Carp ,participant la funeraliile patriarhului Serbiei si apoi, jurnalistul Valentin Mirica :
            „Surpriză. La ceremonia de înmormântare a patriarhului Irineu, Sebastian Ghiță participă în imediată apropiere a președintelui Vucic”, a afirmat Carp. Carp este profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Politice. Are un masterat în studii europene și relații internaționale la Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (1996) și este doctor în drept al Universității „Babeș-Bolyai“ (2002). Mii de credincioşi şi preoţi sârbi, unii fără mască, au venit sâmbătă la catedrala Sf. Sava din Belgrad pentru a-i aduce un ultim omagiu patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, decedat la vârsta de 90 de ani în urma infectării cu noul coronavirus."
            sursa:https://www.newsweek.ro/politica/politologul-radu-carp-sebastian-ghita-a-participat-la-inmormantarea-patriarhului-serbiei

            A dracului de "nedreapta" este lumea aceasta cu "oropsitii politici"... si atunci cand ajund in detentie sfideaza "prostimea" care i-a votat.
           Cat de ironica poate fi viata aceasta!
             

Comentarii