ACTUL TERORIST DE LA NISA LA ORA CERCETARILOR

                   Autorul atacului terorist de la Bazilica "Notre Dame" din Nisa, a pregatit cu grija si a calculat atacul criminal pe care l-a exercitat facand trei victime inocente.
                   Mai mult decat atat, inainte de atac tunisianul Brahim A. si-a facut datoria de credincios mergand la  moschee sa ceara "ajutor divin" pentru ceea ce avea sa intreprinda.
                   Iata ce se consemneaza in presa franceza de astazi:

sursa : https://www.leparisien.fr/faits-divers/attentat-de-nice-brahim-a-est-alle-prier-a-la-mosquee-le-matin-de-la-tuerie-02-11-2020-8406161.php                   

Pe 2 noiembrie 2020 la 13:18 , modificat la 2 noiembrie 2020 la 13:41

"Programul lui Brahim A. în ziua măcelului din bazilica Notre-Dame-de-l'Assomption devine mai clar. Potrivit unor surse coroborate, tânărul migrant tunisian de 21 de ani, a sosit în Franța din Italia cu puțin mai mult de 24 de ore mai devreme, a mers joi dimineață, în zori, la o moschee situată pe strada de la Reine-Jeanne la Nisa (Alpes-Maritimes) pentru a ne ruga acolo după ce am petrecut noaptea în holul unei clădiri. Camerele de supraveghere ale orașului i-au urmat calea.

După ce și-a îndeplinit imperativele religioase, viitorul ucigaș s-a îndreptat spre gara din Nisa în jurul orei 06:47. A stat acolo aproape o oră și jumătate. Primește instrucțiuni? Se înarmează? Așteaptă un moment mai favorabil pentru a lua măsuri? Totuși, iese din gară la 8:13 cu un rucsac și îmbrăcămintea ușor modificată: jacheta este răsturnată și pantofii sunt schimbați. La 8:29 , s-a prezentat în fața bazilicii din centrul orașului, a scos un cuțit de 30 cm și a ucis în condiții atroce un sacristan și doi credincioși înainte de a fi rănit de poliția municipală. O copie a Coranului, alte două cuțite nefolosite, două telefoane și efecte personale ale agresorului vor fi găsite în biserică."                  

                  Modul de a actiona al criminalului (modus operandi) denota premeditarea, sangele rece, ceea ce in orice justitie inseamna circumstante agravante, deci o pedeapsa sporita din partea magistratilor.

                 Mai grav decat acestea, modul de a actiona al infractorului dovedeste pregatirea sa ca urmare a radicalizarii si indoctrinarii sale cu ura si cu dorinta de a ucide in numele"credintei". De fapt, radicalizarea si indoctrinarea s-au produs, in mod evident, prin mistificarea propagandistica a realelor precepte religioase musulmane.
                Interesanta pare situatia, ca desi atacatorul, conform politiei,  a fost in respectivul lacas religios pentru a participa  la slujba de dimineata, nimeni dintre cei prezenti acolo nu ii poate confirma participarea.
               In acelasi sens sunt de avut in vedere si declaratiile liderului religios dinn acel lacas, care este si presedintele asociatiei musulmanilor din oras.
              De constatat ca si el pare a fi de origine dintr-o tara care a facut parte din fosta URSS
             Aceasi publicatie scrie in acest sens :
             "În general, există între treizeci și cincizeci de oameni”, subliniază Ramzan Magamadov. Majoritatea sunt bătrâni sau muncitori care vin înainte de a merge la muncă. Majoritatea acestor credincioși se cunosc. „Dar pot exista oameni pe care nu îi cunoaștem, deoarece moscheea întâmpină toate comunitățile: cecen, maghreb, comorian sau african."  
            Fie declaratia de mai sus este reala, fie organele abilitate ale statului francez trebuie sa cerceteze daca este vorba despre o "solidaritate anume" si care ar fi cauzele reale care au determinat-o.
           Credem cu tarie, ca asemenea acte trebuie cu orice mijloc oprite pentru a nu suferi oameni nevinovati, fie ca victime doar pentru faptul ca vad lumea altfel, fie ca "vinovati de serviciu" pentru ca sunt de aceasi confesiune religioasa cu teroristii.
          Orice stat care aplica in mod corespunzator legea in asemenea situatii de gravitate extrema, poate fi considerat in mod real si fara putinta de tagada stat de drept.
             

Comentarii