SCRISOARE DESCHISA CATRE POLITICIENI

              Am convingeri de dreapta, dar in  niciun caz nu sunt  legate de aceasta dreapta, care s-ar dori liberala .

             Liberalii adevarati, nu procedeaza ca pesedistii, adica nu elimina din posturi oameni competenti, pentru a-si instala in locuri caldute incompetentii lor.
             Vedem pe la spitale, vedem in conducerile unor deconcentrate sau in ale unor regii, unde a inceput deja,  ceea ce liberalii condamnau la pesedisti, epurarile pe criterii politice.
             Competenta profesionala ?
             Nici nu trebuie, daca este de-al "nostru" si a mai dat  bani in campanii sau daca  este sprijinit de "baronul x" ori de  vreun "mahar" de la centru.
             Atunci care este diferenta ?
             Niciuna, inlocuim incompetenta lor sau in putine cazuri, chiar competenta lor, cu incompetenta noastra. Si ne mai miram de ce lucrurile merg rau, de ce se lucreaza "pe picior" , de ce lumea este nemultumita, de ce, in multe cazuri, pandemia s-a "administrat", cum s-a administrat sau  de ce se iau masuri "dupa ureche".
             De fiecare data cand se schimba "alternanta" la putere, toti noii veniti la "butoane" se plang de "monstruasa mostenire".
            Tiparul acesta, apare mereu, ca un leitmotiv.
            Bun, au fost greseli si mari si mai mici, au fost devalizate finantele, au fost luate masuri populiste, cu costuri mari,  dar ce mare lucru  s-a facut  dupa aceea  ca aceste greseli sa se repare ?                Ce  s-a intreprins altceva , decat vechile iesiri la scena deschisa cu vaicareli si cu cat de greu este, cu condamnari dure ale predecesorilor ?

            Nu ati inteles un sigur lucru, cel mai important, de fapt, acela ca noi, cei care v-am  votat, am facut aceasta pentru o schimbare reala, nu pentru ca lucrurile sa mearga cam la fel, dar sub alta conducere de alta culoare, pentru ca voi  ne-ati cerut si ne cereti voturi si nu invers 
           Mai mult, pentru o majoritate iluzorie si vremelnica, ati apelat la traseisti, la persoane de o anume sorginte, care au ca vocatie tradarea.
           Am inteles, doriti sa fie  vot, dar mai ales, doriti sa fiti votati, fie  ca este pandemie sau nu, cu riscul infectarii unor oameni, care altfel, poate aveau de oferit niste voturi pentru voi.
           Am auzit de curand  o exprimare, aidoma  celor ale  fostilor politruci: "poporul roman nu este slab", deci trebuie sa mearga la vot (sa  va voteze) afirma  cea mai importanta persoana din stat intr-o declaratie de presa.
           De  ce ?
           Pentru putinul facut ? 
           Pentru ce ati facut rau ?
           Pentru ce nu ati facut  ?
           Domnilor politica, in general, si liberalismul, in special,  cand devin doar declarative, cand ele doar se clameaza, nu mai au nicio  substanta, devin doar  "strigate demagogice" , ceea ce dictonul latin  definea drept : "vox clamans in deserto"
          Scria la 24.11.2020 Sabin Gherman in jurnalul "Newsweek" si va recomand sa lecturati si dvs :

          "Ce nu înțeleg ăștia de la marile partide: puterea unui politician e într-adevăr putere doar dacă ea devine bun public. Te trimit în parlament pentru că vreau, prin votul meu, binele public; pentru asta îți plătesc indemnizație de patru mii de euro lunar, secretară,pensie specială, bilete de avion, bani de chirie la București, bani pentru benzină, cabinet parlamentar, ciorbă cu doi lei două’ș’cinci la bufetul Casei Poporului."
sursa :https://newswek.ro/opinii/ludovica-incepi-sa-ma-inspaimanti
          
           Puterea voastra de politicieni,  de parlamentari,de guvernanti in ce consta ?

           In flecareala si in spiritul gregar, cu care majoritatea sunteti "dotati", in demagogie, in promisiunile desarte, in discursul populist sau taios -mistocar, in "vrajeala" de care ne-am saturat de atatia si atatia ani  ?
            Omiteti intentionat un lucru, al dracului de important stimati politicieni, anume acela ca dvs sunteti SLUJBASII acestui popor care va plateste confortul si bunastarea din munca lui  din banii lui  si aceasta, pentru a vi se permite sa credeti - ca in Caragiale - ca "de la binele vostru atarna binele lui".
          Pentru aceasta si pentru multe altele, eu nu mai sunt dispus sa va mai aleg si nici sa aleg "raul cel mai mic", care tot rau se numeste.
          
            
       

Comentarii