PE ( IN ) CE LUME TRAIM

            1/ Presa de astazi publica o statistica, de-a dreptul rusinoasa si umilitoare pentru romani.
               Circa 24,2 % dintre concetatenii nostri traiesc, din nefericire,  in case, avand W.C-uri in curte, acum in secolul al XXI-lea si in anul de gratie 2020, dupa cum se precizeaza in statistica publicata de U.E .
              Astazi o tara intreaga este cuprinsa de o pandemie,  in aceasta zi, depasindu-se un alt prag critic al  numarului infectarilor in randul populatiei. 
             Una dintre cerintele de baza pentru a nu ne infecta cu acest virus  este spalatul si igiena.
             Se poarta discutii, unele elevate, despre sanatate si despre igiena, in timp de aproape un sfert din populatie traieste intr-un mediu promiscuu, fie din motive de saracie, fie din lipsa de grija manifesta a autoritatilor, indiferent de culoarea politica.
            Exista un numar mare de localitati fara canalizare, in timp ce politicienii, fie mai costruiesc o biserica pentru "prostime" , fie mai fac un troc oneros(pe sub masa) ca sa le fie lor si celor din aceasi stirpe cat mai bine.
            In rest saci de promisiuni neonorate, saci de vrajeala pentru voturi. Prostitii ati fost si sunteti  voi.
           A venit vremea voturilor - si cred ca intr-o normalitate bazata pe reciprocitate - acum cand va vor cere sa ii votati, aruncati-i pe cei care si-au batut joc de dvs. atata amar de timp la "buda din curte" si apoi, la "buda istoriei", unde le este de fapt locul.
        2/Prin retrimiterea legii privind educatia sexuala spre reexaminare Parlamentului, Presedintele Romaniei a facut un act de normalitate.

          De fapt, "Legea educatiei sexuale" s-a transformat ca urmare a "vointei" unor parlamentari "mai religiosi decat Papa" in  "Legea Educatiei Sanitare"
         Conform parerilor imberbe ale unor alesi, ar fi trebuit ca parintii elevilor sa isi dea acordul pentru ca acestia sa urmeze cursurile atat de necesare si mai ales, cursurile care au devenit o obligatie si o necesitate in alta lume, cea civilizata, care le este cam "straina" acestor parlamentari.
         Mergand pe firul unei astfel de "judecati de valoare" s-ar pune cateva intrebari, stiind si regretand acest adevar, conform caruia unii parinti, mai ales din anume medii nu stiu nici ei prea multe despre acest subiect:

       -Cati parinti ar fi de acord ?
       -Copiii ar avea curajul sa le ceara parintilor acordul ?
       -Cati ar avea curajul ?
       Pe de alta parte, se pare ca  exista si ceva impedimente din partea bisericii.
        Toate acestea se intampla intr- o tara in care exista hartuire sexuala, unde foarte multe persoane nu prea stiu nimic despre contraceptie si care sunt mijloacele pentru aceasta.
            Astazi in "Newsweek" Flavia Dragan consemneaza:
            "Am cunoscut o copilă din București, care crescuse cu ambii părinți acasă (nu provenea „dintr-o familie destrămată” și nu avea „o anumită etnie” – poate vă amintiți declarațiile purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe pe această temă) și care născuse un copil la 14 ani. Nu știa care-i treaba cu prezervativul și nici nu avusese vreo discuție cu părinții. În 2017."
    
           Iata o statistica a Politiei Romane publicata in comentariul aceleasi jurnaliste astazi :
           "La jumătatea anului trecut, erau peste 600 de fete sub 15 ani care aveau un copil. Doar 79 dintre acești copii aveau tații cu vârsta sub 20 de ani (Salvați Copiii). În primele șase luni ale anului trecut, 45 de copii fuseseră violați de rude (Poliția Română).  

    sursa :https://newsweek.ro/opinii/eucatia-sexuala-din-nou-in-jocul-politic
            Sa vedem daca macar aceste cifre vor avea vreun ecou in fata vointei unor  parlamentari orbiti de un anume sort de religiozitate sau cu un inexplicabil  grad de inchistare


  RECOMANDARE :
Va recomand cu caldura sa cititi in Newsweek
Sabin Gherman: "Statul paralel exista, doar  ca e paralel cu oamenii"
 Un mare jurnalist, o voce analitica si mai ales, autorizata :
https://newsweek.ro/opinii/statul-paralel-exista-doar-ca-e-paralel-cu-oamenii

Comentarii