MINTI BOLNAVE

                            Taranul colhoznic, ajuns pesedinte de tara, sustinut de tatucul rus, isi continua "marsul triumfal", ajungand sa  retina ,inca  un jurnalist, care a indraznit sa scrie ceva care nu se incadreaza pe linia politicii sale de stat.
                    Fantosa Moscovei si nostalgicul epocii staliniste a gasit inca un cui intrat in adancul cosciugului dictaturii sale si de urgenta a dispus masuri represive de retinere ( deocamdata ) impotriva unui alt"terorist de stat", vinovat de folosirea pixului si a internetului.
                  "Vinovatul -infractor" in acceptiunea si in mintea bolnava de suspiciune  a colhoznicului este tot un jurnalist, Aliaksei Shota, fondator si redactor sef al site-ului de stiri "Hrodna.life" din orasul Grodno.
                   Iata sursa si stirea:
                   https://ziare.com/international/stiri-internationale/aliaksei-shota-jurnalist-retinut-belarus-suspect-terorism-1682061

                 " Inca un jurnalist a fost retinut la Belarus. Autoritatile sustin ca "a postat produse de informare recunoscute ca extremiste" de Alina TomaLuni, 31 Mai 2021, ora 13:21 Tweet       

                  Casa jurnalistului Aliaksei Shota a fost perchezitionata FOTO Facebook/ Aliaksei Shota Aliaksei Shota, fondatorul si redactorul-sef al site-ului de stiri Hrodna.life din orasul belarus Grodno, a fost retinut, iar casa lui a fost perchezitionata, pe fondul represiunii impotriva jurnalistilor independenti si opozantilor presedintelui Aleksandr Lukasenko, scrie AFP.
                 Politia municipala a declarat ca site-ul web "a postat produse de informare care au fost recunoscute in mod corespunzator ca extremiste", dar nu a oferit detalii.
               Potrivit presei internationale, Aliaksei Shota a colaborat cu portalul Tut.by, pe care autoritatile l-au inchis in aceasta luna, dupa arestarea a 15 angajati.
              Represiunea Belarusului s-a intensificat acum o saptamana, cu arestarea jurnalistului disident Raman Pratasevich si a iubitei sale, care se aflau la bordul unui avion, deviat catre aeroportul din Minsk din cauza unei presupuse amenintari cu bomba.
             Pratasevich este acuzat de organizarea de revolte, care se pedepseste cu 15 ani de inchisoare, mai scrie AFP."
      
             Mica lume a dictatorilor si a autocratilor se simte atinsa si probabil , nu mult mai tarziu ,se va simti lovita de orice adiere a democratiei, in joc fiind fotoliile moi si oportunitatile oferite de functiile vremelnice (in alte parti), ca si influenta militara, sociala si economica.
             De la vanatoarea si uciderea pisicilor si a prorumbeilor "aducatori" de Covid, la izolarea unor persoane care nu au declarat patrupedele culpabile si pana la arestarea unor jurnalisti care gandesc altfel, chiar prin deturnarea unui avion, in unele minti bolnave nu este decat un pas, se pare ca acesta este  pasul pana la cea mai paroxistica forma de nebunie,  nascatoare de opresiune.

            Vezi "Victoria iluzorie a nepotilor vazduhului" ( 1 )
                      27.05.2021
    https://si-noi.blogspot.com/2021/05/victoria-iluzorie-nepotilor-vazduhului.html               
           
            Vezi "Bolnavii care guverneaza si imprastie teroarea !"
                    29.05.2021
https://si-noi.blogspot.com/2021/05/bolnavii-care-guverneaza-si-imprastie.html

          
                   

Comentarii