PANA CAND ?

                  De foarte mult timp, ascultam sau vedem retorica mincinoasa si- indraznesc sa scriu- extremista a cancelarului austriac, care in dorinta sa de a-si asigura castigarea viitoarelor alegeri, a apelat la flagrante neadevaruri pentru a-si face aliata extrema dreapta nationalista a unei Austrii, care ne aduce aminte de vremuri triste din istorie.
                  Da, toate tarile aflate in acest spatiu, probabil imperfect care este Shengen-ul au problemele lor, ca si Bulgaria, ca si Romania.
                  De aici si pana la exagerarile  vadit nereale de tip propagandistic, emise de respectivul politician, aflat sub presiunea unor viitoare alegeri si in cautarea prozelitismului dreptei austriece, ale carei "teorii" sunt invocate, in vederea unei eventuale aliante este un drum lung, care unora le poate aduce aminte, chiar de unele "dogme" din ideologia ulterioara Anschluss-ului.
                 Orice legislatie, chiar si cea a  functionarii Shengen-ului care este atat de imperfecta in acceptiunea marelui politician poate fi perfectibila.
                 Exista si Comisia de la Venetia, de care se pare ca acest politician, ce pare a fi din alte timpuri revolute a vrut sa uite.
                 Bulgaria l-a invitat sa vada realitatile de la fata locului si acest individ a continuat sa emita aceleasi alegatii jignitoare la adresa unei tari, care pare a-si fi facut corect "temele".
                 Romania nu poate fi de vina de pretinsul aflux de emigranti, care ajung in Austria din orice alte puncte cardinale, pentru ca acest politician vadit rau intentionat si cu interese meschine i-a imaginat culpe false si tarii noastre.
                 Au existat controale ale unei comisii a U.E. care au confirmat securitatea granitelor noastre.
                De fapt, domnul respectiv, a invatat bine "lectia" de la una dintre vecinele sale, care cu ceva timp in urma voia sa trieze emigrantii, in functie de interesele sale si sa ii "ofere" pe cei mai putin "dotati" si mai putin calificati, celorlalti.
                La toate acestea trebuie sa adaugam un evident abuz de putere care ii este  de fapt conferit de legislatia europeana- si ea imperfecta si de multe ori desueta- cel al folosirii dreptului de veto, pe care il exercita cu cerbicie si cu rea credinta in vanatoarea sa de castig politic intern.
               Multora dintre romanii dezamagiti de linia adoptata de Austria, acest comportament le aduce aminte de  raposatul Imperiu Austro-ungar, ca si de raposata Austrie, devenita parte a Germaniei naziste prin acea anexare abominabila.
               Austria, poporul sau au dat de-a lungul timpului mari genii patrimoniului cultural mondial, care daca ar vedea aceasta aroganta, invocarea nationalismului de parada, ca si acest comportament , ce pare de alta factura al unui politician si al unui guvern de-al lor s-ar simti frustrati si s-ar intoarce in morminte.
               Toate acestea au niste limite, iar Romania si Bulgaria ar trebui sa adopte in comun o anume linie, inclusiv juridica care sa nu mai permita ineptii  institutionalizate si oficializate de politicieni de mucava.
               Pana cand d-le cancelar ?
               V-am suportat prea mult frazeologia lipsita de continut si aroganta nationalista.


               25.01.2023
               P.S.
               Ar mai fi o situatie de mentionat, conform mai multor surse de presa:
               Aceste surse se refera la existenta pe teritoriul austriac a unui numar foarte mare de afaceri rusesti, a unui foarte mare numar de rusi,  chiar a unor refugiati rusi bogati, care produc surse de venituri deosebite pentru aceasta tara.
              Aceleasi surse se refera la existenta unei apropieri intre Putin si cancelarul Austriei, legand toate acestea de o presupusa politica prorusa a guvernului austriac, care prin  atitudinea sa antiromaneasca si antibulgara ar face  reale servicii intereselor rusesti in Europa.
              De fapt, vizita cancelarului austriac in Bulgaria nu a servit decat publicitatii sale in justificarea atitudinii deplasate de sorginte nationalista pentru recrutarea dreptei extremiste de partea sa si a formatiunii sale, mai ales ca in tara vecina ar exista minore probleme in privinta emigratiei.
              Se pare ca mai usor poti afirma ca "gardul bulgar  este prea jos", decat sa afirmi ceva despre Romania, unde in mod cert si cu mare usurinta au fost dovedite erorile intentionat facute de politicianul austriac, ca si faptul ca guvernul condus de el este unul lipsit de sprijinul electoratului, aflat fiind intr-o pozitie deosebit de dificila.

             ...si cum in vremurile actuale cartea nationalista, pare a fi "la moda", poate fi incercata si "marea cu degetul", chiar daca acesta pare a fi deformat
              
                
        


               
              


              

    

Comentarii