DEMOCRATIE VERSUS POPULISM SI NATIONALISM DESUCHEAT ? partea a II-a

                    Consider eu ca demnitarii care ne reprezinta in demersul nostru de a acceda in spatiul Schengen ar trebui sa fie mult mai reprezentativi si mai ales sa isi desfasoare activitatea in mod profesionist, pentru ca dezideratul tarii noastre ar trebui considerat si de catre acestia, unul NATIONAL
                   Din nefericire, astazi la Consiliul J.A.I. l-am revazut pe ministrul de interne austriac, intrebat de presa cu privire la Romania si la  viitorul acces al acesteia in spatiul Schengen, cum a facut din nou, ce stie cel mai bine: sfidand cu aceasi atitudine de "superioritate nobiliara" presa si disparand  intr-o tacere deranjanta in neantul culoarelor cladirii.
                 Dl. ministru,  probabil ca are tot interesul sa isi satisfaca "partenerii" rusi si sa isi continue "plutirea vinovata" pe culoarele institutiei europene.
                 Se pare ca domnia sa a uitat ca acela care se numea cu mult timp inainte, "kaiser"(imparat) ca si imperiul sau au sucombat de multicel, iar atitudinea lui Putin, evident, nu poate avea nimic nobiliar in ea.
                 Prin aceasta atitudine aroganta si solidara cu revizionismul rusesc, demnitarul ( desi isi are originea din cuvantul "demn") nu face altceva-si cred ca acesta este si interesul "partenerilor" sai- decat sa alimenteze euroscepticismul unora, dar mai ales sa ajute un partid nationalist de joasa factura , despre care se afirma ca ar fi stipendiat si de rusi.
                 Acest  comportament antiromanesc ajuta  in mod evident propaganda rusa de sorginte sovietica si ar trebui ca demnitarii romani sa faca ce se impune pentru tara pe care o reprezinta, din nefericire, unii destul de neconvingator.
                 Nu ii putem face pe conducatorii austrieci sa ne simpatizeze si nici sa nu "empatizeze" cu interesele altora, cum pare ca o fac, dar cred eu ca demnitarii care ne reprezinta ar trebui sa isi  faca  datoria cu mai multa convingere si probabil, cu mai mult profesionalism.
                 Traim vremuri halucinante, in care lipsa de profesionalism a unora, aliantele vadit interesate si vinovate ale altora, in care lipsa unul management coerent  al crizelor la nivel global - si nu numai - in mod evident  reprezinta un mare pericol de natura chiar sa schimbe fata lumii si sfere de influenta.
                Una dintre probleme este taria de a mentine actualul raport de forte mondial, iar alta se refera la puterea de a invinge vicisitudinile si potrivnicia.
                Vom vedea...
                
       

Comentarii