CONTRASTE, CARE NE LASA UN GUST "NASOL" !

                Scriam la data de 27 iulie a.c, o postare intitulata "Domnule prim ministru, mai aveti o remaniere de facut" https://si-noi.blogspot.com/2021/07/blog-post.html ,care se dorea o luare de pozitie in disputa intervenita intre ministrul tineretului si sportului Eduard Novak si marea sportiva Ana Maria Popescu.
                In acea postare scriam ca interventia mea nu se doreste a fi una politica : 
               
               "Sa fie clar, pentru orisicine, aceasta postare, nu are si nici nu vrea sa aiba, nici cea mai mica tenta politica. Ea a devenit posibila pentru ca am ramas siderat de atitudinea inaltului functionar de stat, iar declaratia marii noastre sportive m-a impresionat prin realismul sau, dar mai ales, prin corectitudinea celor declarate. "
                Intre timp cei doi, cu bun simt sau poate obligati de functii , de obligatiile ce le impun acestea si-au cerut reciproc scuze si disputa s-a incheiat in mod elegant.
               Eu sunt o persoana fizica si continuu sa cred intr-un alt deznodamant, in ceea ce il priveste pe dl.ministru, pentru motivele invocate in textul scris.
              Mentionez rituos ca aceasta este o parere personala a unui simplu cetatean si atat.
              Totusi,  anumite persoane, cu un trecut ministerial, nu tocmai imaculat, in cazul de fata un fost ministru pesedist cunoscut prin desele sale derapaje a incercat in felu-i "atat de caracteristic, bascalios-golanesc" sa politizeze si sa "marcheze pentru impresia politica"
             Cum era de asteptat, la o anume tipologie de persoane, acesta a gafat sordid si lamentabil, dorind cu orice pret sa iasa in evidenta:
              
            "Cu toate acestea, Eduard Novak, care are un picior amputat, este medaliat cu aur și argint la Jocurile Paralampice de la Londra (2012) și cu argint la Beijing (2008).
            Novak a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul “Meritul Sportiv” - clasa I, ”în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute la Jocurile Paralimpice de la Londra, din perioada 29 august - 9 septembrie 2012, culminând cu obţinerea primei medalii de aur din istoria participării României la această manifestare”.
            Teodorvici a reacționat după discursul sportivei Anei Maria Popescu
           ”Un ministru care nu înțelege toată sudoarea și toate sacrificiile făcute de un sportiv ca să ajungă la performanță, nu are ce căuta la conducerea sportului românesc! Și da, așteptăm cu interes ca ”sinistrul” sportului, Carol-Eduard Novak, care nu a făcut nimic pentru sportivii români, să câștige el măcar o medalie la Jocurile Olimpice, dacă e în stare ... Nu contează de care!”, a scris pe Facebook fostul ministru PSD.
            Reacția lui Orlando Teodorvici a   venit după discursul sportivei Anei Maria Popescu la sosirea în țară, după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a obținut medalia de argint la spadă individual, scrie Știrile PRO TV."

           sursa :https://www.stiridiaspora.ro/gafa-a-fostului-ministru-psd-teodorovici-sinistrul-sportului-sa-castige-macar-o-medalie_472209.html
           Cele declarate de fostul ministru pesedist au mai fost redate si comentate de "Stirile PRO TV", ca  si de "Libertatea",  "HotNews", "Media Fax" , etc. si le puteti gasi pe site-urile respective.
           Ca de obicei, in mai toate interventiile sale fostul demnitar, vrea cu tot dinandinsul si serveste "cu emfaza" cititorului gafa, dezinformarea si un anume grobianism smecheresc, aflat deobicei prin anumite locuri, "mai marginase". 
           Cel mai usor este sa te informezi inainte de a scrie ceva, sa citesti, nu sa arunci cu "invective" si sa improsti ura de partid
 manipulatoare.
           Se pare ca unora dintre noi, le place sa se scalde in mizerie si sa improste mai departe cu ea, indiferent de mirosurile pestilentiale, pe care aceasta le poate emana.
           Tocmai de aceea, trebuie scos in evidenta modul elegant in care s-a transat disputa dintre cei doi- prin scuze reciproce- pentru ca stingerea diferendului dintre ei, vine sa contrasteze puternic cu gafa si cu oribilul interventiei fostului demnitar . 

            

           
           
       
 

Comentarii