MINTI BOLNAVE ( 2 )

                        "Boala " prolifereaza, ajungand la cote, aproape apocaliptice, in tara unde coloznicul a devenit tatuc si unde dictatura acestuia, frizeaza normalitatea si omenia, in tara unde cei cu alte pareri decat cea oficiala sunt arestati si intemnitati, iar daca fac parte din presa, apare ca un beneficiu evident, cu cat acestia au "expunere" si prin aceasta se poate infricosa poporul captiv.
                     De fapt cred ca presa normala, independenta nu mai este de mult timp alcatuita, prin aceste locuri din  jurnalisti, ei devenind, cu "ajutorul neprecupetit" al dictatorului martiri si  dizidenti.
                     Tarisoara "lui"  si poporul "lui", viata de acolo nu pot fi zugravite -si nu este permis altfel, pentru ca te "paste" dracu`- decat in nuantele impuse de nostalgicul stalinist.
                     Un nou puseu de ura si de teroare a pogorat la comanda individului spre un alt jurnalist, pe nume Marina Zlotova, redactor sef al unui site de stiri al opozitiei.
                    Conform "Agerpress", https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/06/01/belaurs-redactorul-sef-al-unui-site-de-stiri-al-opozitiei-acuzata-intr-un-caz-de-evaziune-fiscala--723422, preluand stirea de la "TUT BY", singurul site independent din tara preluat, la randul sau de "Reuters", jurnalista ar fi fost acuzata, intr-un caz fabricat de "complicitate la evaziune fiscala pe o scara deosebit de larga".
  Conform legislatiei "autohtone", aceasta ar risca o pedeapsa intre 3  si 7 ani de inchisoare.
                  In stire se mentioneaza ca atat autoritatile publice, cat si instanta din capitala tarii, unde jurnalista a fost audiata, desi solicitate de presa nu au facut niciun comentariu.
                  Stirea este datata 01.06.2021 orele 00.53 si pana la aceasta ora, alte amanunte nu au fost facute publice.
                 Secretomania socialist-stalinista in "toata splendoarea" ei "functioneaza fara gres".
                 Autoritarismul scelerat, de tip dictatorial, supervizat de tatucul rus functioneaza perfect si face victime peste victime, incercand sa distruga orice forma de opozitie nationala si inducand frica si teroarea in populatia captiva, cu buna stiinta, in asa fel incat raul sa devina un fapt banal.
                Scriam ieri in "Minti bolnave"  https://si-noi.blogspot.com/2021/05/minti-bolnave.html#more ca orice adiere a democratiei loveste in esafodajul de mucava al dictatorilor, in facilitatile militare, sociale si economice dobandite de acestia .
               Astfel, le este surpata puterea si pusa sub semnul intrebarii insusi existenta sistemelor lor in societatea moderna si contemporana.
               Cred ca lumea occidentala trebuie sa  le sustina in mod viguros si neconditionat  demersurile pentru ca societatile la care ne referim au nevoie stringenta de schimbari radicale, incepand cu baza lor.
              Scria Wendell Philips in "Opinia publica" :
              "Vigilenta eterna este pretul libertatii"

N.B. gasita dupa ce am scris cele de mai sus

            "Baietii cu ochi albastri" la ordinul tiranulul colhoznic, se pare ca ii santajeaza pe detinuti in privinta continutului declaratiilor care ii inculpa.
            Unul dintre detinutii politici, in timpul procesului, fiind amenintat a ajuns sa isi infiga in timpul procesului un pix in gat, in cusca de metal(care tine loc de boxa acuzatilor in justitia rusofona) in care sunt tinuti arestatii in salile de sedinta.

           Iata sursa de presa si stirea aparuta:
           https://alephnews.ro/guvern/video-prizonierul-politic-stepan-latypov-si-a-taiat-gatul-in-timpul-procesului-ce-a-spus-inainte-de-a-recurge-la-acest-gest/

          " În Minsk, prizonierul politic Stepan Latypov și-a tăiat gâtul în timpul procesului.
            Stătea pe o bancă din cușcă, astfel încât escortele să nu ajungă, și și-a înfipt un pix în gât. Înainte de a recurge la acest gest, el a spus:
           „GUBOP a promis că, dacă nu pledez vinovat, vor exista dosare penale împotriva rudelor și vecinilor“.

           "GUBOP este Direcția principală pentru combaterea criminalității organizate și a corupției din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Belarus."


            Deocamdata, se spune ca acest om ar fi tinut in coma indusa.
 
           "Mecanismele" acestea de tip comunist-kaghebist de inocularea a fricii si a terorii, de puternica presiune psihica si fizica, de dezumanizare si brutalizare, mai ales a celor din detentie functioneaza perfect sub obladuirea unor "tortionari calificati", aflati sub coordonarea directa a unuia dintre  cei mai cruzi conducatori .
           Se pare ca intre conducatorii de la Phenian si de la Minsk se desfasoara o "adevarata competie" a terorii si a brutalitatilor excesive, pana la urma a opresarii propriilor popoare.
          Psihiatria ca stiinta devine neputincioasa aproape in a cataloga si diagnostica astfel de cazuri.
           

Comentarii