ORICE, ORICUI !

              Ma uit, aud despre componentele unor echipe de  candidati la parlamentare, la unii dintre candidatii la presedintiale, la sustinatorii lor si ca intotdeauna, in ultimul timp, "cerul democratiei" pare a fi brazdat de imensi nori negri, in masura  ( parca mai mult !) sa ingrijoreze.
               Problemele prezentate sunt poate aleatorii si se refera la componenta si la unele elemente umane : fosti  puscariasi,  fosti securisti cu indicative caraghioase, oameni care urasc oameni pentru ca sunt altfel decat ei, colportori de propaganda nationalista si revansarda, eventual de alte tipuri importata de aiurea, stipendiati de oameni patati, analfabeti mai mult sau mai putin functionali ar constitui o parte a acestei componente.
             Au aparut persoane care au inventat conflicte, care au expus scenarii de duzina, in folosul lor sau in al altora, in defavoarea adevarului si a bunei credinte.
             S-au devoalat teorii ale conspiratiilor !
             S-a vorbit despre "divinitati fariseice" !
             Lupta politica a devenit in unele cazuri mahala grotesca, in care o parte se injura, alta arunca cu pietre sub forma de scenarii nerealiste, iar o mare parte dintre aceste parti promite un bine iluzoriu cu usurinta cu care ne dam binete.
             Se arunca cu vorbe in vant, se fac promisiuni mincinoase, de care isi dau seama si unii prunci din clasa pregatitoare.
            Oferte de tot felul, pentru cine "pune botul" !
            Sanchi ! ... tot ce aveti nevoie pentru orice !
            Un imens talcioc, cu negutatori sumari.
            In unele locuri, la unele formatiuni, se ofera/ se vinde, cu nonsalanta  aceasi "substanta" care nu si-a schimbat pretul niciodata... uneori cu pretul unei garsoniere.
           Aceasi lume desueta a iluziilor desarte, vesnic in cautarea credulilor si a credulitatii.
           Luati fratilor  

          ... daca sunteti prosti !
         Cei isteti nu iau nimic pentru ca refuza sa coboare atat de mult !


     
    
 

Comentarii