MOLDOVA LA INTERSECTIE DE... '"DRUMURI"

               Astazi in Moldova au loc alegeri presedintiale, ca si desfasurarea unui referendum cu privire la intrarea tarii in U.E.
               Presedintele Moldovei, Maia Sandu a participat la vot si a cerut concetatenilor sai ca la vot sa solicite ambele buletine, cel pentru alegerea sefului statului si cel cu privire la drumul sau european,
               Mai sunt in competitie, in afara actualului presedinte al  statului, inca zece candidati, toti oponenti aprigi ai drumului european pe care il doreste o mare parte a tarii.
               Opozitia a fost pompata cu fonduri din afara si de asemeni, exista o propaganda foarte puternica, dirijata de la Moscova, despre care se spune, ca nu s-a dat in laturi de la nimic pentru ca Republica Moldova sa fie in continuare dependenta cat mai mult de ajutoarele autocratiei  ruse.
               Se spune ca aceasta propaganda, prin intermediul contracandidatilor actualului presedinte, prin alti vectori de influenta a indus cetatenilor sa ceara numai un singur buletin de vot, numai pentru presedinte si sa nu voteze in niciun chip un  parcurs european al tarii.
               De asemeni se vorbeste
 ca a fost indusa de catre acestia, unora dintre cetateni, frica unui eventual razboi, in care ar duce tara U.E. in favoarea statelor membre, despre o intreaga serie de inconveniente social, politice si economice.
               Se pare ca totul va depinde numai de maturitatea sau lipsa de maturitate a alegatorilor moldoveni pentru obtinerea unui procent minim de participare la referendum de 33,33 %.
               Rezultatele partiale ale votului vor fi cunoscute in jurul orelor 22.00-23.00 ,neexistand niciun exit-poll.
              Toata lumea matura si neindoctrinata, lumea care nu este influentata sau influentabila de catre cunoscutii vectori sa speram ca va vota pentru binele tarii , pentru drumul la care s-a angajat.
              Vreau sa cred intr-o Moldova matura, care crede in  progresul tarii si intr-un viitor mai bun.
              Astept cu incredere rezultatul !

  

Comentarii