CETATEANU ' (FARA "L") - 3-

              Acum cateva zile, o distinsa doamna, fata de care ca persoana si ca educatie, ii port un respect deosebit, ma intreba de ce eventualul vot al unor romani, poate fi unul rau.
             Ei bine, stimata doamna, eu cunosc unii dintre cei mai needucati oameni, undeva pe langa  capitala.
             Simplu, nu poti avea pretentii de la needucati, neinformati, persoane usor de manipulat datorita culturii lor deficitare sau datorita mediului din care provin.
             Odata cu industrializarea fortata, "tovarasul Cismarescu" a  adus din mediul rural, oameni fara studii si fara calificare, pe care s-a grabit sa ii califice  la locurile de munca, noi create in industrie pentru a performa la export si a plati datoriile Romaniei fata de Occident.
             Ei, veneau la oras cu un bagaj de cunostinte scolare si profesionale paupere, asteptandu-se "minunea" desteptarii peste noapte din partea unor membri de partid ceva mai docti, care aveau sa ii "scoleasca" tot atat de precar.
             Astfel, s-au creat viitorii muncitori si tehnicieni, persoane cu "origini sanatoase", asa cum dorea secretarul general.
             Indivizii astia, fara de religie comunista, cu rezerve la tara, aveau sa il tradeze primii pe  "cizmar"la evenimentele din  decembrbie 1989 si sa treaca de partea "revolutionarilor".
             Ei, erau deosebiti pentru ca fata de muncitorii de la oras,  nu  datorau nimic partidului pentru ca aveau rezerve  alimentare la tara( o pasare, oua, carne, un porc, carne, etc) cele pe care ceilalti muncitori , de la oras trebuiau sa le obtina prin cozi grele sau cu eforturi, de la alimentarele de la oras.
             Acestia in decembrie 1989 au fost determinanti in victoria asupra mentorului lor comunist si au devenit sustinatori de  baza ai partidului lui Ion Iliescu pentru ca ei nu au uitat niciodata cine le-a dat pamantul, partile sociale, cine a luptat impotriva taranistilor si liberalilor reveniti in clasa politica, dar condusi de persoane venite pentru ei din epoci apuse, dar si usor depasiti  de perioada moderna, prin ideologie si prin aspiratii, asa cum au fost primii conducatori "visatori" ai partidelor istorice.
           Mai grav este faptul ca urmasii acestor persoane fara orizont politic, cu cultura precara,  cu diplome cuparate ,unii dintre ei ajunsi sa isi subventioneze odraslele in devenire sau sa ajunga in orase  au ajuns alaturi de oameni meritorii sau cu calificari reale in mediul urban
           Acestia au alterat, in mod evident, componenta scolara si profesionala si intelectuala de aici.
          Ei sunt cetatenii cu drept de vot, influentati de stramosi imberbi sau chiar parintii lor -care au ramas inca in viata- sunt cei care voteaza si de fapt vad o singura  si intr-o singura directie, cea care a "ajutat ", inca din l989 aceasta tara sa se dezvolte atipic fata de restul Europei.
          Acesti indivizi, in mare parte au adus murdaria si lipsa de educatie la orase, chiar daca parintii unora, le-au cumparat diplome, ei ne pun manelele sa urle pe strazi si isi bat joc, la modul propriu, de cultura, de civilizatie, de scoala si de educatie.
           Ei sunt cei care vad intr-un singur punct, la fel ca si creatorii si stramosii lor, unii pentrand in mod pervers si in locurile de decizie ale tarii.
           Deci stimata doamna si prietena, acestia pot fi cei care ne coboara cu ani in urma, daca unii ar accepta  raul provocat de lipsa de progres.
           Eu ca om si ca locuitor vremelnic al acestui pamant, al acestei tari, doresc din inima sa cred ca aceasta nu se va petrece, cu toata mostenirea grea lasata de "baietii multilateral dezvoltati" ai lui "Ceasca" !


       
  

Comentarii