DREPTURI SI LIBERTATI : DREPTUL DE A-TI FI OCROTITE DREPTURILE

               Infractiunile despre care se vorbeste ca le-ar fi savarsit prin abuz in functie (serviciu) fostul profesor universitar Alfred Bulai, astfel cum au fost acestea relevate in mass-media, nu sunt o noutate, numai abordarea lor frontala de catre organele de cercetare penala este o noutate, ca si faptul ca presa le da o atentie deosebita.
              Se discuta pana in prezent despre cca.20 de sesizari formulate impotriva activitatii infractionale de abuzare si de hartuire a unor studente aflate sub directa  indrumare ( nu pot afirma ca didactica ) a ex-profesorulului.
              Dintre acestea, conform acelorasi surse de presa, un  numar ar fi prescrise, iar altele ar  urma sa fie cercetate; in prezent organele de cercetare penala au fost sesizate cu o singura fapta (infractiune).
              
               Pana acum in mod evident toata lumea se ferea de aceste probleme.
                Motivele sunt cunoscute de toata lumea, iar principalele, pe scurt, ar fi rusinea victimelor fata de umilintele la care au fost supuse, ori influentele in lumea universitara si in societate ale autorilor faptelor, astfel ca multor sesizari nu li s-ar fi dat curs, iar altele ar fi ramas sau nu ar fi putut fi nedovedite.
              In aceste ore suspectul retinut a fost dus in instanta pentru ca un judecator de drepturi si libertati sa se pronunte in raport de faptele comise si de eventualul pericol social al acestora asupra starii de libertate a invinuitului.
              Romania face ce trebuia sa faca de mult  timp si anume, prin intermediul organelor abilitate vegheaza asupra drepturilor cetatenilor sai, iar presa - si salutam rolul sau- ajuta prin mijloace jurnalistice la aflarea adevarului.
        
             N.B.
            Multa lume se intreaba despre stadiul cercetarilor in ceeace  il priveste pe celalalt profesor -coleg cu A.Bulai
            Sa fim optimisti !

            N.B. 2
      
            
            Faptele sunt doar cele cunoscute si prezentate de presa.
            In acelasi spirit :
    
            Fostul profesor universitar A.Bulai  a fost arestat pentru o perioada de 30 de zile de catre Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.
            Hotararea nu este definitiva.
              



 

Comentarii