CETATEANUL ...

               1/Intr-o societate NORMALA , nu te vei uita la mediile si la notele viitorului politician.
              Ce facem  cu persoane, unele care apar atat de "supercalificate", incat nu se prea pricep la mai nimic, decat sa dea din gura, sa "mestece marunt", doar  pentru a-si auzi sunetul ineptiilor debitate ?
               Am auzit -si nu o data- discursuri goale de continut, din  care cetateanul nu intelege mai nimic sau tirade grotesc de sforaitoare, in urma carora, probabil, acelasi cetatean, cu studii mai putine si cu informatii asisderea ar avea nevoie de un "translator" !
               Am auzit afirmatii nedovedite de la politicieni, de tipul celei debitate de candidatul american la presedintie, D.Trump, care afirma ca emigrantii haitieni ar fi mancat cainii si pisicile unor locuitori dintr-un oras vecin cu granita !
              Am auzit si continuam sa auzim promisiuni, de cele mai multe ori neonorate, desarte , doar pentru ca ele doar suna frumos la alegator .
              Asta, in limbaj argotic, are un nume dur: "VRAJEALA"
              Cam aici ne aflam, "cainii latra, caravana trece" !
              


              2/Nu am auzit pe nimeni de la Galati sau de la Vaslui, cum ca ar intreprinde ceva tocmai pentru ca alegatorii sai/ai lor sa nu se mai intalneasca  si a patra oara cu urgiile declansate de calamitati.
              Stati linistiti, nu s-a intamplat.
              Ce rost are ?
              "Prostimea" alege si alesii isi vad de ale lor 
              ...ca in precedent  !
              Lipsa de reactie, favorizeaza rigiditatea sistemului si asa, inert ,dar  si lipsa unor rezultate, concrete care  duc la impasuri si la probleme  sociale, politice, economice si administrative  evidente, cele care pana la urma se vad clar in nivelul de trai al cetateanului.
              Problema grava, de multe ori, este ca acest cetatean nu are maturitatea politica sa nu il mai aleaga pe cel care l-a condus defectuos  si i-a creat si daune sau prin varii metode stiute de toti, el este nevoit/obligat sa il realeaga.
              Cetateanul are lege care ii permite accesul la informatiile de interes local si central, "Legea accesului la informatii"
              De aceea, acesta trebuie sa se intereseze, sa afle  si apoi sa faca pe caile legale presiuni asupra alesilor lui pentru a-si indeplini promisiunile asumate sau pentru a face ceea ce este scris in legislatia in materie.
              Cetateanul, nu trebuie lasat de izbeliste la mila conducatorilor pentru ca pana la urma, el este acela care ii plateste prin dari si impozite,  astfel ca ei (conducatorii) devin slujbasi in interesul sau legal.
              Cetatene poate fi randul tau !
   
             

   

Comentarii