CETATEANUL ... ( 2 )

                 Sunt in tara, pe net, in grupuri,  in alte mijloace media, o mare serie de cetateni nemultumiti sau sau deziluzionati, uneori chiar de cei pe care i-au votat ei insisi.
                Sunt cetateni romani ai acestei tari, saraciti de practici ilegale ale unor lideri locali sau de alte feluri, sunt cetateni ai acestei tari nemultumiti de "x'" guvernare, de "y" lider, de practici economice sau de decizii ale clasei politice , care le-au creat prejudicii, altora, datorita activitatii defectuase a unor politicieni.
                Sunt persoane care nu stiu ce sa faca, cum sa faca si cum sa isi exercite drepturile democratice, mai ales ca exista si unele legi care le permit aceasta.
               Unii, destul de multi, se manifesta prin insulte si injurii la adresa unor conducatori sau chiar la adresa altor cetateni, care nu au convigeri politice asemanatoare cu ale lor sau care cred ca altul este drumul pentru eliminarea  unor probleme sau nedreptati sociale.
              Naduful dvs, chiar nu prea conteaza.
              Problema reala, in afara dezinformarii si a posibilitatii de manipulare cu usurinta a acestora, este ca ei nu isi dau semana ca injuriile spuse/scrise, chiar daca  izvorate din necazurile lor, ii deranjeaza pe cei al caror subiect sunt ca o simpla atingere a unei muste, aflata in zbor.
              Ei, inca nu stiu, dupa mai mult de 30 de ani, ca politicienii, in marea lor  majoritate, castiga sau au castigat, totul prin aceasta nesimtire, de tipul "cainii latra, ursul merge" .
             Oameni buni, tot ca si cetateni de buna credinta  va rugam, alaturi de colegi , de cetatenii de buna credinta sa va exercitati drepturile , fie singuri, fie prin asociere pentru a putea plati diferitele onorarii ale unor specialisti mai usor.
             Unele dintre principalele dvs drepturi sunt sa aflati despre planurile si actiunile liderilor locali, sa faceti presiuni pe cale legala si democratica pentru a nu fi suspusi unor comportamente sau activitati creatoare de prejudicii dvs si comunitatii dvs., pentru a se repara situatii dificile din locurile dvs de bastina sau de la locurile dvs de munca.
             Exercitati-le !
             Este greu , toata lumea o stie, dar orice are un inceput  pentru a scapa de titlul jignitor de "cetatean de mana a doua" !
             Noi, credem in voi, in puterea de regenerare a tuturor cetatenilor.

Comentarii