SPRE NICAIERI , INAINTE MARS !

               Orasele  mai mari si mai mici ale tarii, locurile care atat cat puteau ofereau ceva  confort si putina civilizatie  suporta cu stoicism invazia de marlani ,de mocofani si de toape, unii veniti din zona rurala, altii provenind din parinti rurali, cu educatie paupera,"dezvoltata" de fosta oranduire socialista si desavarsita de realitatea si grosolania din vremurile noi.
               De asemeni nu trebuie uitat si numarul de mocofani si toape  de origine autohtona, care completeaza cu succes numarul primilor.
               De la galagie, la manele, certuri pe fondul consumului de alcool si chiar, uneori de droguri, de la murdarie si mirosuri de mancare proasta, de la tipete si urlete, in loc de vorba calma, de la tot ce inseamna prostul gust, cam in orice domeniu si proasta crestere, pana la mai stii ce maxim al prostului gust, acestea par
limitele si  "ingredientele de seama" ale unor minti tampe sau tulburate din diferite motive.

               Cum sa suporti prostia si snobismul in viata cotidiana?
               Cum sa iti educi copiii sau nepotii, care zilnic sunt martorii unor astfel de manifestari si mai ales ale neputintei celor civilizati de a tine piept acestor dejectii "deversate" de unii care au pretentia de a se numi semenii nostri ?
               Hidosenia lucrurilor, manifestarile deviante si mai ales grandomania dusa la nivel mare de acestia te infioara si te ingretoseaza. 
               Acestea se petrec  , de multe ori spre neputinta  si  incremenirea in vetust a unor autoritati locale paralizate, ineficiente  sau insuficiente, uneori complice.
               Tot ce se vede cu ochiul liber sau se simte, pare a face parte dintr-un tablou insalubru si grotesc al "spectacolului- kitsch", numit "Romania esuata" 
               S-a gandit vreodata cineva cat timp si cati bani, cata energie  ar trebui unor factori de raspundere pentru a recladi o normalitate macar aparenta ?
               Pana atunci - ca ne place sau nu- "buboiul" continua sa cangreneze si sa ne trimita ca civilizatie  cu multi, foarte multi ani in urma

Comentarii