MANDRIA DE A FI SUPORTER ROMAN

                Sunt - cum este corect si romaneste - un suporter fervent al echipelor nationale ale tarii noastre.
                Am tinut si tin cu orice echipa nationala sau cu orice purtator al tricolorului romanesc din competitiiile sportive .
                De aici si sentimentele normale, poate uneori chiar putin viscerale, de bucurie la succesele tricolorilor si de intristare la nedreptatile sau la esecurile acestora.
                Eu insa sunt si raman un suporter, nu ocup  functii si nu vorbesc din jilturi sau de la microfoanele unor institutii statale si mai ales, nu amenint cu boicotarea unor manifestari internationale.
               Oameni buni, eu sunt doar un suporter, care tine cu sportivii romani si care se bucura enorm la ridicarea  tricolorilor pe cel mai inalt catarg,  care se emotioneaza la intonarea imnului national.
               De pe aceasta pozitie, de cetatean si de fan al culorilor romanesti, nu pot sa percep amestecul unor politicieni in acest domeniu, nu pot sa inteleg aceasta pentru ca niciun alt politician din orice alta tara, nu pare a fi avut vreun amestec sau vreo declaratie in acest sens.
               Da, domnilor, toti romanii  suntem suparati  ca unii  sportivi de-ai nostri au fost dezavantajati( ma refer in mod cert, la gimnastele  noastre) dar in niciun caz nu cred ca aceasta s-a facut in mod intentionat .De asemenea pentru ca nu  sunt adeptul teoriilor conspiratiei  nu  pot sa  justific greselile neintentionate de arbitraj, prin alte sentimente de alt ge, care par de multe ori grotesti.
             In sport sunt greseli, care pot distruge suflete si cariere, mai ales pe cele ale unor tinere atat de fragile.
            Ele nu pot decat sa beneficieze de sprijinul si de respectul nostru neconditionate.  
             Le  aplaudam cu respect pentru munca lor, nelipsita de greutati si de privatiuni .
             Dar de  aici insa,  si pana la boicot, care este un act politic, cu care a amenintat un politician de frunte al tarii este o distanta mare pentru ca o astfel de actiune, ar afecta in mod cert relatiile diplomatice( si nu numai ) ale Romaniei, care nu pot depinde de un grup de arbitri sau de toanele unor oameni suparati.
             Aceasta este deosebirea intre politician si suporter, aceea ca suporterii  se pot supara pe oricine, eventual si fara consecinte, insa "supararea" unui oficial de rang inalt, clamata chiar daca pe un site personal, poate crea un lant intreg de consecinte politice, economice  sau de orice alt gen.
             Eu sper ca dupa ce si-a dat seama de aceasta, chiar politicianul cu pricina a inteles  realitatea in toata deplinatatea sa
        


 

Comentarii