ROMANIA POZITIE CONSOLIDATA IN RELATIA CU SUA SI NATO

                 Mandatul presedintelui american Joe Biden, cu realizarile sale in mentinerea unei starii de pace relative, cu sustinerea Ucrainei si, implicit a Europei, cu aportul deosebit al SUA in NATO este unul  meritoriu.
                 Presedintele american a realizat intr-un singur mandat ceeace alti presedinti americani nu au realizat nici in doua.
                 Aceste realizari, nu pot fi umbrite de starea sa de sanatate, care este una problematica.
                 Acest gen de stare l-am observat si la contracandidatul sau, o persoana aproximativ  la fel de in varsta, avand problemele sale de comportament, cu rictusuri si el, cu o serie de manifestari de incoerenta in ideatie si nu numai.
                 Asa cum am mai scris, de foarte multe ori, la unele persoane avansare spre  varsta a treia, isi spune cuvantul si deci, este pentru ele, aproape greu de a iesi invingatori  in lupta cu biologia.
                Totusi, desi tarziu, presedintele Biden, spre lauda sa si a celor care in consiliaza a renuntat la a doua candidatura, din motivele evidente de sanatate cunoscute, facand din unicul sau mandat-pana acum- unul considerat ca fiind de succes.
                Contracandidatul sau isi continua alaturi de un partid republican transformat in unul cu tente nationaliste, campania, la randul sau exibandu-si, dupa cum afirma specialisti, problemele de sanatate, el beneficiind in mod cert si de martirizarea sa prin tentativa de atentat asupra sa, situatie care  pare sa ii confere un usor a avantaj in sondaje.
                Nu stim inca, pe cine va desemna Conferinta Partidului Republican drept candidat la presedintie.
                Posibil  va fi desemnat actualul vicepresedinte al SUA, probabil  altcineva, dar in coeficienti care par mai mici.
                Doua situatii apar ca fiind certe, problemele de sanatate ale fostului presedinte, legate de coerenta, de ideatie, de gestica si in al doilea rand faptul ca in situatia unei confruntari politice reale, cu orice contracandidat coerent este posibil ca acesta sa piarda avantajul castigat pana acum.
               De aceea candidatul republican, in  situatia in care contracandidatul democrat va fi actualul presedinte, probabil ca va invoca ilegitimitatea acesteia, tocmai pentru a evita o eventuala confruntare directa.
               Este evidenta existenta unor probleme, ca si a unor posibile "necunoscute" in aceasta  lupta, pe care timpul le va rezolva.
              Pentru Romania, este evident ca oricine ar fi alesul , tara noastra este parte integranta in parteneriatul romano-american si semnatara a mai multor acorduri si contracte bilaterale, rolul activ al  nostru fiind cunoscut si recunoscut.
             Deci, vorba cunoscutei personalitati, dl.George Scutaru, care afirmna ca noi nu trebuie sa fim in postura copilului marcat de "sindromul divortului" in sensul de cui ii va incredintat.
             Pozitia Romaniei, ca si rolul sau par a fi extrem de bine determinate in relatia romano-americana, ca si in cea euro-atlantica indiferent de  rezultatul alegerile americanilor
 

                 N.B.
           Propaganda rusa si-a dezlantuit tirurile cu mizerii specifica indivizilor care o dezlantuie 
          Propagandistii rusi, au asemanat-o pe Kamala Harris cu butonul nuclear in mana cu o "maimuta in calduri"
          Mergand pe aceiasi linie, ar fi normal sa il asemanam pe presedintele rus cu un "macac alb" dansand si batand din palme   ?
          Eu, nu cred !
          Mizeriile de acest gen sunt  doar laturile de trista amintire, imprastiate de  vechea propaganda stalinista, de care actualii guvernanti rusi nu sunt cu nimic straini.
           "Traditia" ramane traditie ! 
                
   

             
       

Comentarii