MOMENTE TRISTE SAU ... O ISTORIE CARE PARE A SE REPETA -1 -

                    Interesanta calatoria primului ministru maghiar Viktor Orban, in Ucraina, unde a mers (probabil ?) in calitate de presedinte, in cadrul Presedintiei rotative de 6 luni a tarii sale la U.E.
                   De fapt, in cadrul vizitei, unul dintre "trepadusii" lui Putin,  cum  de altfel este perceput "personajul politic" nu a facut altceva decat sa sustina politica Rusiei, prin care se solicita Ucrainei, incetarea razboiului, in conditiile cerute de urmasii fostei puteri sovietice, mai precis o pace in interes rusesc, cu predarea teritoriilor deja ocupate si legata de o intreaga alta serie de posibile compromisuri.
                  Trebuie mentionata realitatea ca in cadrul actualei repartizari de forte mondiale, Ungaria lui Orban, nu reprezinta decat un mic "pigmeu" al Rusiei, care ii "spala cu osardie picioarele" liderului sau.
                 In fapt aceasta, ocupa acelasi rol marginal, cu care ne-am obisnuit, atat in U.E, cat si in NATO.
                 Demersul care se dorea unul important, din partea guvernului maghiar, in afara faptului ca a primit refuzul cuvenit, si deci si respingerea rolului de mediator pe care si-l dorea Orban a fost unul si de natura de propagandistica, acela de a-i da acestei tari si mai ales conducatorului ei de facto, un rol mai  sau chiar, mare.
                In continuare cred ca rolul Ungariei, sub Orban, nu poate fi decat cel pe care si l-a"construit" si care reprezinta esecul lamentabil al unor politici de supusenie neconditionata fata de "stapanii traditionali".
               In mod cert, Orban, prin atitudine, prin modul in care -se afirma- ca ar fi "supus" Ungaria intereselor sale sau ale grupului sau, ne demonstreaza ca nu este altceva decat un admirator sincer al dictaturii si al autocratiei, avand in spate persoane care fac parte dintr-o organizatie nationalista care il sprijina( FIDESZ).
               Continuu sa cred ca numai "intunericul mintii umane" poate da nastere unor astfel de hiatusuri in istorie si ca exemplul Horthy, chiar daca indepartat in timp, pare a persista in unele minti bonave.
               Cum de un popor mandru a fost redus la tacere si a fost pus "sub obroc" de o persoana, impreuna cu camarila sa, cel putin atat de dubioase ?
               
  
               

                         

Comentarii