CATELUSA LAIKA SI LUMEA CONTEMPORANA

                 Laika (in rusa insemnand  "Latratorul") "a fost un  catel din fosta Uniune Sovietica, nasc.10.08.1954 si decedat la 03.11.1957) care a devenit primul animal lansat in spatiu si prima fiinta decedata in afara pamantului"
Wikipedia
                 Dupa 70 de ani fostii sovietici, intre timp deveniti rusi, au trimis in alte "spatii" - cel al U.E. si cel al N.A.T.O. altii "catei" cu alte nume : Orban si Fiko.
                 Diferenta este ca Laika s-a jertfit pentru stiinta, iar ceilalti doi servesc doar la "lins orgolii" si  la infiltrarea in spatii care nu sunt si nu pot fi propice "stapanilor"lor.
                 Desi, acestia au alte nume, ei totusi, sunt "latrai" zgomotosi pentru rusi, carora le servesc interesele si retorica de tip sovietic, incercand fara succes, dar si fara a fi deesmnati de cineva sa faca pe "marii pacificatori" ai unei lumi, mai bune decat cea ruseasca sau a altora de aceiasi tipologie, care cu obstinenta ii respinge ca politicieni, considerand ideile pe care le emit potrivnice si daunatoare intereselor celor doua organizatii.
                 Ei insisi, in afara izolarii de catre cele doua organisme sunt cvasi izolati, chiar in interiorul natiunilor lor, avand doar rolul cunoscut al polarizarii cat mai accentuate ale acestora.
                Extremisti sau/si revizionisti de joasa speta, prin ceea ce inseamna si prin ceea ce intreprind politic si nu numai, ei nu puteau reprezenta mai bine anacronismul si oportunismul atat de repudiate ale fostei Uniuni Sovietice si nu se puteau constitui  mai bine in lachei atat de servili ai ego-ului autocratic ai dictatorului rus.
               Probabil, nu pentru ultima oara, fata de ultimele evenimente, care par sa justifice  intru totul o astfel de masura, in calitate de cetatean european- si sunt convins ca nu sunt singurul, ci suntem tot mai multi - solicit celor doua  organizatii internationale  sa opereze modificari in propriile statute, in mod drastic, prin adoptarea prevederilor care sa le permita sa poata lua hotarari cu o anume majoritate, eliminand unaimitatea de pana acum, care in practica nu se mai poate realiza.
              Aceasta masura ar aparea atat logic, cat si legal pentru a se minimiza rolurile celor doua tari si ale altor eventuali amatori de a pune "piedici" bunului mers al U.E. si al N.A.T.O. in favoarea altora, pe care  ar dori diferiti "amatori" sa ii "deserveasca".
              Tara noastra, in primul rand, prin cei  cu prerogative in acest sens ar trebui sa militeze si sa ceara astfel de schimbari indispensabile unitatii celor doua institutii de mare importanta pentru o lume a ehilibrului, lume care sa fie mult mai favorabila si intereselor nationale ale membrilor lor.
              Consider- si numai eu- ca presedintia rotativa a U.E. fata de "jocurile" antieuropene si anti NATO ale lui Viktor Orban, ar trebui sa fie exercitata in mod cert de viitorul stat , Polonia.
               Numai astfel se pot realiza  dezideratele, care in mod legal sa serveasca intereselor statutare ale celor doua organisme mentionate,  realizari care sa elimine imixtiunile unor neaveniti sau  ale unor rau intentionati.

                 
 

Comentarii