... "SA FACEM CE TREBUIE" !

                Limitatii, nulitatile, semidoctii, analfabetii functionali, unii fosti sau actuali certati cu legea, unii cu derapaje mai mari sau mai mici au dreptul la opinie sau chiar la vot, ba mai mult, conteaza la numar, pe principiile universalitatii si ale legislatiei in vigoare.
            Unii "urla" ineptii sau stupiditati "intr-o veselie" in numele extremismului si a urii, pe le au in "sufletele lor negre" si infirme, in dorintele lor bolnave de a gasi vinovati, fie printre cei slabi, fie printre  cei pe care nu ii pot combate decat cu urletul salbatic, cu pumnii sau cu batele.
             Altii critica normalitatea sau democratia in numele unor "virtuti" vazute  de mintile lor bolnave si prin "emanatii intelectual-filosofice de sorginte" proprie"
             O alta categorie posibila este a celor sustinuti eventual din motive si cu bani sositi din afara, pentru a semana ura si discordia, pentru a polariza societati.
             Impotriva tuturor acestora, intotdeauna lupta prin votul lor, prin argumente logice si umane oamenii normali, care trebuie in orice situatie sa isi manifeste voturile in numele idealurilor  pentru democratie, pentru ca in vremurile anormale in care traim, numarul lor trebuie sa prevaleze, pentru ca, din nou, pentru ca mereu democratia trebuie  sa iasa invingatoare.
             Indiferent de rezultatele anterioare, prin care s- au cedat ceva locuri extremismului si eventualilor naimiti, cred ca numarul sustinatorilor democratiei trebuie sa fie si mai mare.
            Tocmai din acest motiv revin de foarte devreme asupra aceluiasi subiect, pentru a nu se permite prin greseli sau idei regretabile ale  pierzanilor  sa isi mareasca accesul in politica si mai ales, sa aiba dreptul de a lua decizii.
            Exista, in mod cert, presiuni din afara si din interior, bani buluc , probabil pusi la bataie pentru a se da "o mana de ajutor" intunericului mintilor -si de ce nu - unor principii dictatoriale sau autocratice importate.
           De aceea astazi, spusele lui Churchill, isi gasesc cu stringenta utilitatea si mai ales, necesitatea :
           

          "Nu este suficient sa facem tot ce putem, cateodata trebuie sa facem si ce trebuie" 

Comentarii