POATE CA UNII AR TREBUI SA SE... TREZEASCA !

                  1. Este foarte posibil comentariile pe care le voi face in aceste randuri sa suscite discutii- si chiar aceasta doresc - sa va provoc ca  sa va expuneti  parerile, ideile.
                 Am asistat la discutiile provocate de verdictul juratilor pronuntat in dosarul fostului presedinte si actual candidat la presedintie in cea mai mare democratie a lumii.
                 Indiferent de opiniile noastre  politice, vom discuta despre discursul si despre limbajul folosit in acesta de fostul presedinte.
                "Oameni rai", toti cei care l-au condamnat si ii condamna politica, actualul presedinte "fascist", martorii propusi in apararea sa "au fost crucificati", a fost condamnat de un judecator "rau si conflictual", care "nu stia sa formuleze o propozitie", padeapsa sa ar fi fost dictata de adversarii politici, aflati la guvernare in prezent.
                 Dragi prieteni, indiferent de simpatiile dvs politice va adresez intrebarea :
                 cu limbajul cui de la noi, pare sa semene aceasta exprimare ?  
                 In urma cu ceva  ani, finantatorul roman al unei echipe de fotbal, a cumparat un partid cu o denumire stranie, fata de gandirea sa si fata finalitatea acestei asa-zise formatiuni politice.
                In calitatea sa de atunci, de fost sef de partid, in calitatea actuala de finantator-pentru ca partidul intre timp s-a dus, cum era si de sperat, "pe apa sambetei- respectiva persoana are in mare parte, cam acelasi gen de limbaj, ca si actualul candidat american la presedintie .Acest gen de discurs pare a  fi adresat parca unor prosti sau unor persoane cu handicap.
                 Apare in "lupta" imaginata de candidatul in discutie, precum in povestile pentru copii, lupta dintre "bine" si "rau", in care el reprezinta, cum era de asteptat, "binele"
                 "Bunicul" candidat la cea mai inalta demnitate publica, unii spun ca si mondiala, le spune "nepotilor "sai basme, in care el ca reprezentant al "binelui" ar trebui votat de ei, tocmai ca sa invinga "raul" si "fascismul"
                   Parca mai auzisem de la un prieten de al sau despre o invazie, intr-o alta tara, independenta, care trebuia "denazificata".
                   Cata similitudine intre ideile lor !
                   Intamplator ?
                   Nu ? 
                   Poate stiti dvs ...

                  2.Ieri am asistat intr-o alta tara europeana, poate sau nu, in acelasi context, la o demonstratie sustinuta de un alt presedinte de  formatiune politica si sef de  guvern, unde el si o "gasca" de sustinatori, cam de aceasi teapa  isi exprimau prin proteste opozitia fata de organisme europene, care de fapt sunt reprezentantele democratiei pe continentul nostru.
                  Si ce sa vedem ?
                  Din nou solidaritate, cu "prietenul apropiat" rus, despre care "gurile rele" ar spune ca il cam are la mana pe respectivul premier, care pare prin comportament si atitudine  un un umil sustinator al "valorilor autocratiei socialiste" 
                  Mana socialismului si a "produselor sale degenerate", pare destul lunga si rolul sau este sa PENETREZE, mai ales in mediile ostile.

                 ... si iata ca par a se gasi si "uneltele necesare" 
                 Vreau sa cred ca regulamentele celor doua organisme la care ma refeream ar trebui schimbate urgent, in asa fel, incat hotararile acestora sa fie luate pe baza de MAJORITATE.
                 Se pare ca unanimitatea a cam decedat de multisor pentru ca unii vor ca unanimitatea sa functioneze numai in folosul lor si al prietenilor acestora.
                 Da, vremurile s-au schimbat si de aceea, democratia trebuie sa invinga, iar  victoria sa ar trebui sa insemne si astfel de modificari, mai mult decat importante...
                DETERMINANTE !
                Poate ca unii ar trebui sa se... TREZEASCA  !

                  

Comentarii