DUPA 80 DE ANI

                Dupa 80 de ani de la debarcarea din Normandia a mai ramas un grup infim de eroi octogenari si pana la centenari, primiti , salutati cu respect si decorati de liderii internationali.
                Un prinos de multumire si un prilej de gratitudine pentru eroii adevarati, care niciodata nu s-au decorat singuri, 
 care si-au facut un ideal si au luptat pentru victoria democratiei.

                Traim momente aproape asemanatoare, dupa atata vreme, dar cu alte "personaje odioase" in rolul lui Hitler sau ale acolitilor sai dintr-o "alianta a raului si a criminalitatii inutile", care a parjolit lumea si a ucis in numele unor  idei sau idealuri, milioane de nevinovati.
                Aceste imagini trebuie sa ramana in amintirile noastre, ca si lacrimile acestor batrani veterani, tocmai pentru a nu permite ca vremuri de cosmar sa se repete si pentru ca oameni nevinovati, de toate etniile sau de toate  religiile sa nu mai fie tratati ca sclavii sau sa fie ucisi, doar pentru faptul ca ei gandesc sau cred altfel, de fapt si  pentru ca extremismul care ar dori sa fie creat de alti dictatori sa esueze cu adevarat.
                Totul depinde de un VOT RESPONSABIL al fiecaruia dintre noi, totul depinde de umanismul fiecaruia, dar  mai ales, de dorinta reala de libertate, de pace  si de democratie.
                In calitate de simplu om si cetatean ii conjur pe semenii mei de oriunde sa dea prin votul lor puterea care i se cuvine democratiei.
                
               

     

Comentarii