"CACAO" MADE IN ROMANIA

                            

                 Am asistat ieri , la televizor, cum in cladirea legislativului nostru a avut loc o"incaierare" parca desprinsa din filmele proaste, decolorate,  vazute inainte de anii '90.
               De fapt, doi parlamentari, fosti ministri, daca nu ma insel, au inceput sa se "mardeasca" in una dintre incaperile aflate in incinta Parlamentului.
               Amandoi, de-a lungul timpului, au iesit in evidenta prin atitudini sau comportamente de  o anume factura, care, ieri- se pare- ca i-au adus, pe undeva, pe la "apogeul" badaraniei, intalnite mai des, prin canalizarile suburbane.
               Imaginile sunt graitoare si nu pot decat sa arunce umbre, mai  mult decat cenusii asupra "beligerantilor ", dar  mai ales asupra unui numar destul de mare dintre "alesii" nostri.
             Este vorba despre cei care injura, despre cei care isi ataca adversarii politici si institutii ale statului, uneori cu slogane de factura extremista, despre cei care au transformat, de multe ori, parlamentarismul romanesc in circ ieftin, intalnit prin galeriile fotbalului romanesc.                         Discutia poate fi si despre cei care si-au transmis in mass -media, de dragul "spectacolului "electoral sau pentru popularitate ieftina  viata personala jalnica.
             Se pare ca exista o anume"apetenta " fata de  violenta verbala si fizica, fata de "misto-ul de prost gust", atitudini intarite mai ales prin permisivitatea si indolenta unora dintre factorii de decizie din legislativ.
             Acesta este rodul compromisului jalnic si mai ales, al politicii strutului practicata cu succes de catre unii dintre cei care ocupa demnitati vremelnice.
             Se vorbeste, din ce in ce mai des, despre lipsa unei scari a valorilor.
              Pe buna dreptate !
               
         

Comentarii