AUTOCRATIA COMUNALA SI ... IMUNITATEA

               Un primar dintr-o localitate doljana-nu ma intereseaza carei formartiuni politice ii apartine si din partea careia candideaza  din nou, pentru aceasta functie - se urca in masina si loveste o fata  aflata intr-un grup de simpatizanti ai altei formatiuni politice( din nou nu conteaza numele partidului), aflata pe drumul local.
                 Surprizele nu intarzie sa vina in cel mai scurt timp pentru ca, autorul, intai fuge de la locul accidentului, politistii il gasesc, in sfarsit  reuseste sa treaca  testul acestora  privind consumul de alcool, ca apoi sa  il "pice cu succes" pe cel antidrog.
                 De fapt, daca mai are importanta, discutam despre un primar care recent, in mod lipsit de echivoc, si-a aratat cu emfaza simpatiile, atat pentru Ceausescu, cat  si pentru Putin.
                 Intr-o societate autocratica, intr-o dictatura, precum cele pe care le viseaza "vajnicul  demnitar local" , in mod cert, dispareau ca prin opera unui  magician, atat infractiunile comise, cat si in mod evident si inculparile.
                 Poate ca mai spera la o "minune" de acest gen, mai ales ca sa ramana, in continuare, "infipt in functie ", prin pronia cereasca si sa isi exercite, cu mai multa "experienta" activitatea de "dictator comunal" care sa tina  in mana "cu putere", atat finantele locale, cat si stipendiile autoritatilor centrale.
 
                 Asteptam o reactie a conducerii formatiunii din care face parte si mai ales, asteptam , chiar daca pare mai greu de crezut, o excludere de pe listele candidatilor a invinuitului de fuga de la locul unui accident de circulatie, comis sub influenta drogurilor .
                 Din nefericire, din nou aflam ca in anumite zone ale tarii noastre, apar ca fiind posibile orice derapaje.
                 Reziduurile mostenirii comuniste, in toata monstruozitatea
 lor par ca mai subzista chiar dupa cca 34 de ani.

                 Aceasta ne demonstreaza acest "lider"local,  "idolii sai " de pe ceasca de cafea,  precum si mentalitatea sa, cel putin, de  joasa factura
                  
 
    
 

Comentarii