CARE DE CARE SI . . . CARE PE CARE

                   A inceput-se pare ca pentru unii, destul de multi - mahalaua electorala.
                   Au inceput jignirile reciproce ale unor candidati primitivi in gandire si in limbaj, care ies in evidenta prin comportamente pestilentiale, de undeva , de prin canalele de dejectii.
                  Iese in evidenta putinatatea unor minti nescolite ori cu diplome obtinute "pe datorie sau pe veresie"
                  Incorectii si derbedeii, cei aflati in posibile conflicte de interese isi clameaza corectitudinea sau sentimentele nationaliste, unii regizeaza teste ale adevarului cu "pantografele de la troleibuze" sau in scenete jenant jucate, facute tocmai pentru a prosti oamenii.

                Am vazut prin capitala, autoturisme care emiteau pe undele unor discursuri de doi bani ale unor dive inaimite, care dadeau spectacole patriotice cu iz stalinist pe melodii, asa-zis  "mobilizatoare"
                Spectacolele acestea ieftine, de prost gust si de prost augur nu fac altceva decat- in mintile normale- sa eticheteze pe promotorii lor, de obicei "personulitati" care de-a lungul timpului nu au facut  altceva, decat sa inainteze cu vajnicie spre subsolurile societatii de unde provin.
                Este adevarat ca traim vremuri de restriste, vremuri ale iesirii  la rampa societatii ( din nou !) a valorilor rasturnate.
                Cineva respectabil  imi spunea ca ne-am mai maturizat de la alegerile anterioare.
                Trebuie sa stim si sa fim constienti de faptul ca alegerile pe care le vom face ne vor arata tuturor cat de maturi suntem, ce ne dorim de la societate si de la viata, pentru ca ele vor avea puternice reverberatii sociale, politice si economice sau poate si de alta natura.
               Ma incapatanez sa cred ca vor fi mai putine greseli decat in trecut, tocmai pentru ca ar trebui sa ni le reamintim pe cele trecute.
               Daca ne vom uita istoria si greselile trecutului, vom fi condamnati sa il repetam, cu toate suferintele trecute si viitoare.
               Unii ar trebui sa se intrebe in cel mai simplu mod inainte de a aplica stampila pe buletinul de vot :
               copiii mei, nepotii mei cu ce sunt de vina ?


                  
 

Comentarii