CINE SEAMANA VANT ...

                  Orice persoana normala, orice OM, empatic fata de semenii sai- traitor pe acest pamant- condamna in cei mai categorici termeni, orice atac impotriva  unor  oameni, de catre alte fiinte umane, mai ales, atunci cand astfel de atacuri se soldeaza cu victime omenesti (115 de morti si 145 de raniti).
               Aseara in Rusia, langa capitala tarii a avut loc o astfel de actiune, care a avut ca rezultat, bilantul  sangeros mentionat mai sus.
               Este vorba despre o actiune terorista in toata regula,  revendicata de una dintre cele mai sangeroase organizatii de aceasta sorginte : ISIS.
               Deplangem moartea si ranirea unui numar atat de mare de oameni, doar pentru faptul ca anumite persoane, dominate de  ideologii strambe si propagatoare de ura si terorism in numele unor dogme mistificate, le "desemneaza" in mod arbitrar pe persoanele de orice alta credinta decat ele, drept "pagane".Acestea  ar trebui conform acelorasi dogme sa dispara de pe fata pamantului.
              Suntem solidari cu familiile celor care au pierit, cu cele care au raniti sau/si mutilati in urma atacului terorist de langa Moscova.
              Nu putem insa sa uitam rolul statului rus in conflictul din Siria, modul in care sunt tratati multi dintre musulmanii din unele  foste republici sovietice, devenite aliate( de fapt vasale) ale Rusiei, din punct de vedere politic, economic si militar.
             Exemplele sunt cunoscute si deosebit de sugestive.
             Nu trebuie uitat conflictul deschis cu Ucraina in urma cu 10 ani si amplificat astazi intr-un razboi fatis, in scopul reinvierii fostei Uniuni Sovietice de catre un regim dictatorial de sorginte comunistoida.
              Din nefericire, aceste actiuni au dus la pierderea de sute de mii de vieti omenesti nevinovate, la distrugeri  soldate cu imense pagube materiale.
             Costurile acestea le suporta si le vor suporta in timp oamenii nevinovati, precum acei morti si raniti in diferite conflicte purtate de puterea rusa. De asemenea de  cei de aseara, de langa capitala rusa, precum si de  rudele si de apartinatorii  mortilor sau mutilatilor in conflictele generate.
             Desi, orice minte umana refuza sa inteleaga aceasta "legatura", se adevereste dictonul romanesc, conform caruia "cine seamana vant, culege furtuna"
             Merita cineva sa suporte aceste imense sacrificii in numele unor false ideologii sau al unor dorinte demente de hegemonie ?
              In mod cert, NU !
     

Comentarii